ΠΕΟ και ΚΕΕΑΕΔ του Πολυδύναμου Κέντρου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την Απασχόληση και Επιχειρ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / ΠΕΟ και ΚΕΕΑΕΔ του Πολυδύναμου Κέντρου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την Απασχόληση και Επιχειρ
Δευ, 17 Ιουλ. 2023 14:45
Στρατηγικής σημασίας Μνημόνιο Συνεργασίας για ζητήματα Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Πολυδύναμου Κέντρου, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και η Γενική Γραμματέας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), Σωτηρούλα Χαραλάμπους, επισφραγίζοντας την πρόθεση συνεργασίας, στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική δράση - ΚΕΕΑΕΔ» τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023.
 
Το Κέντρο αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο να παρέχει ολοκληρωμένη συμβουλευτική και εκπαίδευση σε ευάλωτες ομάδες, για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους στον τομέα της αγοράς εργασίας.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, με την ευκαιρία αντάλλαξαν απόψεις για την επικείμενη αναδιάρθρωση των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμφώνησαν ότι είναι ευκαιρία να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και να παραχωρηθούν οι κατάλληλοι πόροι στους Δήμους για να ασκείται πιο συστηματικά και οργανωμένα η κοινωνική πολιτική από τους Δήμους, υποστηρικτικά πάντοτε προς το Κεντρικό Κράτος.
 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Λευκωσίας Χρίστος Ιωσήφ, η Προϊσταμένη του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, Ρούλα Γεωργοπούλου, η Λειτουργός και Σύμβουλος Απασχόλησης του Πολυδύναμου, Άννα Μιχαήλ, και η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΕΟ, Μαρίνα Σταυρινού Κούκου.
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς και να τονίσουν τη σπουδαιότητα της δικτύωσης και ένωσης δυνάμεων, προς όφελος των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, έχοντας ως παράδειγμα το ευρύ Δίκτυο Αλληλεγγύης του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.
 
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και από Εθνικούς Πόρους, υπό την Επενδυτική Προτεραιότητα 9β, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020.

Δικαιούχος: Δήμος Λευκωσίας
Φορέας Υλοποίησης: Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

Photo.jpg

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας