Το ΚΕΠΑ και το ΚΕΕΑΕΔ του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Το ΚΕΠΑ και το ΚΕΕΑΕΔ του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
Τετ, 19 Ιουλ. 2023 15:35
Κεντρική και Τοπική αρχή ενώνουν δυνάμεις και υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικής δράσης σε ευάλωτες ομάδες.
 
Το μνημόνιο συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Πολυδύναμου Κέντρου, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και η Αν. Διευθύντρια του Κέντρου Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ), Μαρία Νικολάου Χρίστου, επισφραγίζοντας την πρόθεση συνεργασίας, στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική δράση - ΚΕΕΑΕΔ» τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023.
 
Η συνέργειες μεταξύ κρατικής αρχής και τοπικής αυτοδιοίκησης αποδεικνύονται επιτυχείς με μακροπρόθεσμα οφέλη για την τοπική κοινωνία καθώς προσφέρονται πιο στοχευμένες και σύγχρονες υπηρεσίες, πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη.
 
Το Μνημόνιο Συνεργασίας θεσπίζει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΠΑ και του ΠΔΚΛ για την προώθηση κοινών στόχων και πρωτοβουλιών που αφορούν στη δημιουργία ίσων ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας μέσα από την εκπαίδευση και τη κατάρτιση των ωφελούμενων στην περιοχή της Λευκωσίας.
 
Οι δύο φορείς ήδη συνεργάζονται στο πλαίσιο της προώθησης της απασχόλησης μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως τη δημιουργία βιογραφικού σημειώματος, τις ψηφιακές δεξιότητες και άλλες καταρτίσεις που θεωρούνται ύψιστης σημασίας. Στους επόμενους μήνες θα προωθηθούν από κοινού θέματα σχετικά με την προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία βιογραφικών, την υποστήριξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων στο πλαίσιο του έτους δεξιοτήτων και την προώθηση της καινοτομίας.
 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Λευκωσίας Χρίστος Ιωσήφ, η Προϊσταμένη του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, Ρούλα Γεωργοπούλου, η Λειτουργός και Σύμβουλος Απασχόλησης του Πολυδύναμου, Άννα Μιχαήλ. Ενώ από το ΚΕΠΑ ήταν και ο Ανώτερος Λειτουργός Παραγωγικότητας Νίκος Φιλίππου και ο Λειτουργός  Παραγωγικότητας Α’, Χρίστος Τσίτσιος Καπετάνιος.
 
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και από Εθνικούς Πόρους, υπό την Επενδυτική Προτεραιότητα 9β, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020.

Δικαιούχος: Δήμος Λευκωσίας
Φορέας Υλοποίησης: Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

Photo.jpg

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας