Hμέρα Ενημέρωσης και Νetworking για το πρόγραμμα Startups4Peace στο CYENS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Hμέρα Ενημέρωσης και Νetworking για το πρόγραμμα Startups4Peace στο CYENS
Δευ, 24 Ιουλ. 2023 13:55
Με απόλυτη επιτυχία και σε εξαιρετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου στο Κέντρο Αριστείας CYENS, η ημέρα ενημέρωσης και networking, του προγράμματος Startups4Peace, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν την επιχείρησή τους.
 
Στην “Info & Networking Day" παραβρέθηκαν ο κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS, η κυρία Μαριλένα Κυπριανού εκ μέρους του Πρέσβη της Φιλανδίας στην Κύπρο, η κυρία Jovanna M Yiouselli Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Οικονομικής Διπλωματίας του ΚΕΒΕ και η Izzet Adilloglou από το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, δίνοντας πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις δυνατότητες που προσφέρει στους συμμετέχοντες αλλά και την μεγάλη ευκαιρία συμμετοχής στο SLUSH μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στην Ευρώπη για startups, στο Ελσίνκι στη Φινλανδία, μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2023.
 
Τόσο για τη πρωτοβουλία όσο και για το έπαθλο του Startups4Peace και την σημασία της, μίλησαν κεντρικοί συντελεστές και συνεργάτες που στηρίζουν την διεξαγωγή του. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Startups4Peace παρέχει κίνητρα στην startup επιχειρηματικότητα, γνώσεις και μέσα στους επίδοξους μελλοντικούς επιχειρηματίες έτσι ώστε να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.
 
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να φέρει κοντά και να αυξήσει την επαφή μεταξύ των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών startup κοινοτήτων. Το πρόγραμμα αυξάνει τον διάλογο και την εμπιστοσύνη, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για το νησί, παρέχοντας απτή τεχνική και οικονομική στήριξη σε επιχειρηματίες, καινοτόμους ανθρώπους και ερευνητές που είναι διευθετημένοι να μετατρέψουν την ιδέα τους σε πράξεις, που θα δημιουργήσουν έσοδα και θέσεις εργασίας.
 
Πληροφορίες για τα εργαστήρια, τα κριτήρια επιλογής καθώς και ο σύνδεσμος για κατάθεση αίτησης συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://www.startups4peace.eu/

Η προθεσμία για αιτήσεις συμμετοχής είναι η 11η Αυγούστου 2023 τα μεσάνυχτα.
 
Το Κέντρο Αριστείας CYENS. Ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPG), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.