Η Λευκωσία στην τρίτη θέση των ευρωπαϊκών χωρών για τους ψηφιακούς νομάδες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Η Λευκωσία στην τρίτη θέση των ευρωπαϊκών χωρών για τους ψηφιακούς νομάδες
Πεμ, 10 Αυγ. 2023 17:00
Σε έρευνα των ταξιδιωτικών εμπειρογνωμόνων της Panache Cruises
 
Οι «ψηφιακοί νομάδες» (digital nomads), είναι η νέα αυξανόμενη τάση στον χώρο της εργασίας, με αρκετούς μάλιστα, να επιλέγουν την Κύπρο. Διά του λόγου το αληθές μια νέα μελέτη της της Panache Cruises, αποκάλυψε ότι η Λευκωσία, με 47 συνολικά βαθμούς, κατέκτησε την τρίτη θέση ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για όσους αναζητούν ένα πιο ψηφιακό νομαδικό τρόπο ζωής.

Photo1.jpg

Ψηφιακοί νομάδες ονομάζονται όσοι μπορούν να εργάζονται απομακρυσμένα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Με την επιλογή αυτή να είναι κανόνας πλέον για πολλές εταιρείες ανά το παγκόσμιο, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναζητούν τον ιδανικό προορισμό εργασίας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Πρόκειται για μια τάση που ξεκίνησε με την πανδημία του κορωνοϊού, με την εργασία από το σπίτι. Τώρα, οι ειδικοί στα ταξίδια έχουν επεξεργαστεί τους αριθμούς σε μια ολοκληρωμένη μελέτη για να βρουν τις κορυφαίες τοποθεσίες για να μετακομίσουν οι ψηφιακοί νομάδες.
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της Λευκωσίας ήταν τα εξής:

  • Ταχύτητα του wi-fi: 138,20
  • Kόστος αίτησης για βίζα: £61,59
  • Mηνιαίo κόστος για απαίτηση βίζας: £3.079,72
  • Μέσο μηνιαίο κόστος ανά άτομο: £665,67
  • Ενοίκιο για διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: £542,39
  • Μέσο κόστος γεύματος σε εστιατόριο: £10.55
  • Βαθμολογία για το ποσοστό των ευτυχισμένων κατοίκων: 6.22
  • Συνολική βαθμολογία: 47
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε ότι «όλα τα αναπτυξιακά έργα της Λευκωσίας εμπεριέχουν την έννοια του «έξυπνου» σχεδιασμού σε όλη τη διαδικασία υλοποίησής τους, κάτι που διευκολύνει κατά πολύ την ψηφιακή νομαδική εργασία», ανέφερε. Συνεχίζοντας τόνισε ότι υπάρχει υψηλό ποσοστό ολοκλήρωσης των υποδομών της «έξυπνης» πόλης, ενώ όλα τα έξυπνα συστήματα θα είναι πλήρως λειτουργικά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πρόσθεσε ότι ως Δήμος προσπαθούμε για να καλυτερέψουμε την ποιότητα ζωής βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και δημιουργώντας μαζί με αλλους φορείς του οικοσυστήματος καινοτομίας  και επιχειρηματικοτητας τις κατάλληλες συνθήκες για ανάδειξη της Λευκωσίας σε κόμβο επιχειρηματικής καινοτομίας.

«Με τη δημιουργία του Κέντρου Αριστείας Cyens, μέσω της συνεργασίας με τα τρία κρατικά Πανεπιστήμια, το Invest Cyprus, τα πανεπιστήμια, αλλά και φορείς του εξωτερικού όπως, το University of London και το Max Planck Institute for Informatics, αναπτύσσουμε τη Λευκωσία ως πόλο έλξης για καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου», κατέληξε.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας στο: https://www-traveldailymedia-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.traveldailymedia.com/top-ten-best-european-countries-for-digital-nomads/amp/