Εθελοντική Αιμοδοσία εις μνήμη της Αγάθης Φωτίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Εθελοντική Αιμοδοσία εις μνήμη της Αγάθης Φωτίου
Πεμ, 07 Σεπ. 2023 08:30
Για 9η συνεχή χρονιά η οικογένεια Αγάθης και Φώτιου Φωτίου από τη Λεμεσό σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Αριστείας CYENS και το Δήμο Λευκωσίας, καλούν όλους εσάς να στηρίξετε με την παρουσία σας, την εθελοντική αιμοδοσία που διεξάγεται εις μνήμη της Αγάθης Φωτίου (αγαπημένης μητέρας και συζύγου, η οποία απεβίωσε την 31η Αυγούστου 2014 μετά από ένα δύσκολο και άνισο αγώνα με τον καρκίνο).

Η Αγάθη Φωτίου εκπροσωπούσε με σθένος την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο κάθε στιγμή της ζωής της, αναδεικνύοντας έτσι την ουσιαστική πτυχή του ανθρώπου, την ανθρωπιστική συνείδηση. Βιώνοντας τη δυσκολία για εξεύρεση μονάδων αίματος για μετάγγιση της αγαπημένης μας Αγάθης και τιμώντας τον υπέρτατο σεβασμό που επεδείκνυε στην αξία της ανθρώπινης ζωής, ως ετήσιο μνημόσυνό της έχουμε θεσπίσει την εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμη της.

Καλούμε όλους εσάς, να παρευρεθείτε στο ετήσιο μνημόσυνό της, αφιερώνοντας 10 λεπτά από τον χρόνο σας για να δώσετε μια μονάδα αίματος. Με 450ml αίματος, μπορείτε να σώσετε 3 πολύτιμες ζωές!!!

Θα διεξαχθούν δύο αιμοδοσίες:

Στη Λευκωσία: Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 2:30μμ-5:00μμ στο χώρο όπου στεγάζεται το Κέντρο Αριστείας CYENS, οδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη 23 (Πλατεία Δημαρχίας), Λευκωσία, Τ.Κ. 1016. Οι αιμοδότες μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν στους χώρους στάθμευσης του Δημαρχείου Λευκωσίας.

Στους χώρους αιμοδοσίας θα γίνεται δειγματοληψία σάλιου για εγγραφή στο μητρώο εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, καθώς επίσης θα υπάρχει εκπρόσωπος του Συμβουλίου Μεταμοσχεύσεων, Υπουργείο Υγείας για ενημέρωση του κοινού και εγγραφή στο μητρώο δωρητών οργάνων. 

Θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Ακολουθείστε μας στο Facebook: Blood donation in memory of Agathi Photiou 
Link: https://www.facebook.com/groups/2648388358754472/ 

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 99-969696 (Μαρία Φωτίου)