Πρόσκληση ενδιαφέροντος «Η Λεωφόρος Μακαρίου τα Σάββατα σε ρυθμούς street party»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Πρόσκληση ενδιαφέροντος «Η Λεωφόρος Μακαρίου τα Σάββατα σε ρυθμούς street party»
Πεμ, 07 Σεπ. 2023 12:24
Ο Δήμος Λευκωσίας προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, όπως υποβάλουν τις προτάσεις τους για την διοργάνωση και φιλοξενία δράσεων/εκδηλώσεων σε μορφή Street Party, στη Λεωφόρο Μακαρίου.
 
Συγκεκριμένα ο Δήμος Λευκωσίας προτίθεται να προχωρήσει σε πεζοδρομοποίηση της Λεωφόρου Μακαρίου από τη συμβολή της με τις Λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφ. Ευαγόρου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων τύπου street parties κάθε Σάββατο από τις 10:00 - 23:30, από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2023.  Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η Πλατεία Σπυριδάκι - κτήριο 360.
 
Στις προτάσεις που θα εγκριθούν, θα παραχωρηθεί  ΔΩΡΕΑΝ ο χώρος, άδεια χρήσης του χώρου, η καθαριότητα, Τροχονομία και τροχαία ρύθμιση, προβολή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα μαζικής ενημέρωσης και η ευκαιρία προβολής του έργου τους και των συνεργατών τους. Διευκρινίζεται ότι μπορούν να τοποθετούνται κινητές μονάδες φαγητού και ποτού (Food /Drink trucks), εκθέσεις κ.α. στην 1 λωρίδα του δρόμου, ενώ η 2η λωρίδα θα παραμένει ελεύθερη για οχήματα άμεσης δράσης.
 
Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλες τις δράσεις / εκδηλώσεις που αφορούν: έκθεση προϊόντων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων, βιβλίων, έργων τέχνης, μουσικά σύνολα, χορευτικές ομάδες, θεατρικά δρώμενα, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιού, δράσεις του δρόμου, αθλητικές επιδείξεις, αθλητικές οργανώσεις, πολιτιστικούς φορείς, φιλανθρωπικά σωματεία, καλλιτέχνες, παζαράκια κ.α.
 
Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο Δήμο Λευκωσίας το αργότερο μέχρι τη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023. Διευκρινίζεται ότι οι προτάσεις θα εξετάζονται βάσει του περιεχόμενου τους και θα δοθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής τους. Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς και να έχουν όλες τις απαραίτητες άδειες π.χ. πώλησης αλκοόλ στο δρόμο, άδειας μεγάφωνων, υγειονομικά πιστοποιητικά και όλα τα απαιτούμενα βάσει της σχετικής νομοθεσίας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο email: culturalservice@nicosiamunicipality.org.cy, με την ένδειξη: «Πρόσκληση για Φιλοξενία ανοικτών εκδηλώσεων στη Λεωφόρο Μακαρίου», με την υποβολή της πρότασης τους, το τίτλο της διοργάνωσης, λεπτομέρειες και ενδεικτική ημερομηνία.
                  
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22797866/ 22797691