Το Κέντρο Αριστείας CYENS υποδέχτηκε αντιπροσωπεία από την επαρχία Xinjiang της Κίνας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Το Κέντρο Αριστείας CYENS υποδέχτηκε αντιπροσωπεία από την επαρχία Xinjiang της Κίνας
Τετ, 13 Σεπ. 2023 10:45
Το Κέντρο Αριστείας CYENS είχε την χαρά να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του αντιπροσωπεία από την επαρχία Xinjiang της Κίνας, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 11:15 π.μ.
 
Μετά από σύντομη ξενάγηση, έγινε παρουσίαση του έργου Έξυπνης Πόλης που υλοποιεί ο Δήμος Λευκωσίας στο σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης και Ελέγχου Έξυπνης Πόλης, Nicosia Smart City από την κυρία Νάντια Λόρτζιε, έργo το οποίο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το CYENS. Ακολούθησαν παρουσιάσεις της ερευνητικής δραστηριότητας που διεξάγεται στο Κέντρο, από τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Extended Experiences, Δρ. Φώτη Λιαροκάπη.
 
Εκ μέρους της Κινεζικής αποστολής παρευρέθηκαν οι κ. Aierken Tuniyazi, κ. Zhou Xuyong, κ. Tian Qi, κ. Ainiwan Yibulayin, κ. Yahefu Paidula, κ. Xing Tao, κ. Tian Tao, κ. Zhu Jun, κα. Xu Donglin, κ. Wang Zhe, κ. Zei Zihao, κ. Liang Long, κα. Li Mei, κ. Lu Minyi, κ. Yan Peng, κ. An Tao, κ. Qi Shijun, κ. Shen Jinsheng, κ. Wang Hongjiang, κα. Qiaolipan Maoken, κ. Yin Zhiqiang, και κ. Zhou Tao.
 
Εκ μέρους της πρεσβείας της Κίνας στην Κύπρο, ήταν παρόντες ο Πρέσβης της Κίνας, κ. Liu Yantao, ο Επικεφαλής του Πολιτικού Τμήματος της Κινεζικής Πρεσβείας o κ. Zhang Ning, η Ακόλουθος του Πολιτικού Τμήματος της Κινεζικής Πρεσβείας κα. Xin Yumeng, και ο κ. Liu Yu, μέλος του προσωπικού της Κινεζικής Πρεσβείας.
 
Τo Κέντρο Αριστείας CYENS ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPI), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.