Εκδήλωση Κινητικότητας & Εντυπωσιασμού στη Λεωφόρο Μακαρίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Εκδήλωση Κινητικότητας & Εντυπωσιασμού στη Λεωφόρο Μακαρίου
Παρ, 15 Σεπ. 2023 10:45
Η λεωφόρος θα κλείσει για τα οχήματα στις 16 Σεπτεμβρίου από τις 4 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 4 μέχρι τα μεσάνυχτα θα κλείσει το βόρειο τμήμα της Λεωφ. Μακαρίου και θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «Dress to impress mobility event». Πρόκειται για μια παρέλαση όπου μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι, οικογένειες, οργανωμένα σύνολα και θα μπορούν να επιλέξουν ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο, το σκούτερ, το πατίνι, roller skates ή πεζοί και θα έχουν ως βασική προϋπόθεση συμμετοχής το dress code! Θα επιτρέπονται τα καπέλα, τα φτερά, οι παγιέτες και τα λαμέ! Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από μια σύντομη διαδρομή, γύρω από την Μακαρίου και θα κλείσει με ένα εντυπωσιακό πάρτι με DJ, διαγωνισμούς και δώρα, στη Λεωφ. Μακαρίου, στην πλατεία Σπυριδάκι - κτήριο 360.
 
Στόχος της δράσης είναι να ζήσουν μικροί και μεγάλοι μια εμπειρία χρήσης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μια βραδιά «fun», με φίλους, με την οικογένεια, που θα ντυθούν επίσημα για να την γιορτάσουν, θα βάλει τους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτου ηλικίας, να αναζητήσουν ανάλογες βραδιές.
 
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές ΕΔΩ

Πρόγραμμα:
17:00: Έναρξη εκδήλωσης με live link από τον DJ KONIC / Εγγραφές για το διαγωνισμό εντυπωσιασμού
18:30: Μήνυμα για το περιβάλλον από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Ομολογητών
19:00: Έναρξη διαδρομής εντυπωσιασμού με μικρούς και μεγάλους από το Δήμαρχο Λευκωσίας
20:00 - 20:30: Βράβευση παιδιών
21:00:  Ανάδειξη νικητή στους ενήλικες

Από τις 17:00 μέχρι τις 00:00 κάθε 30 λεπτά λεωφορεία θα παραλαμβάνουν από τον χώρο στάθμευσης απέναντι από το The Landmark Nicosia προς την οδό Κρήτης και αντίστροφα.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, μουσική, ποτό ενώ στα ντεκ θα βρίσκεται ο DJ KONIC.

Παράλληλες δράσεις
Το Kateryna Biloruska Foundation σε συνεργασία με τη Δήμαρχο Ποδηλάτου της Λευκωσίας θα προχωρήσουν στην διεξαγωγή μιας σειράς παιχνιδιών ποδηλασίας για παιδιά, πριν και μετά τη μεγάλη ποδηλατοβόλτα. 

Τα παιχνίδια αυτά βασίζονται στο δανέζικο μοντέλο εκπαίδευσης παιδιών σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης και την προώθηση της ασφαλούς οδήγησης.

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί και στοχεύει στην εκπαίδευση των νέων χρηστών ποδηλάτου σε θέματα ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου στους δρόμους. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια που ενισχύουν την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται και να αντιδρούν σε διάφορες καταστάσεις.
 
Η εκδήλωση «κατασκοπεύεται» από τους έμπειρους influencers της SPP MEDIA.
 
            Πλούσια δώρα:
  • 1 ποδήλατο για την πόλη και off road, «city trekking”, προσφορά της εταιρείας  Polys Bikes
  • 2 ηλεκτρικά scooters, μία προσφορά της εταιρείας CPT (CYPRUS PUBLIC TRANSPORT)
  • 2 παιδικά ποδήλατα, μία προσφορά της εταιρείας CPT (CYPRUS PUBLIC TRANSPORT)
  • 5 ετήσιες και 5 μηνιαίες συνδρομές ενοικίασης ποδηλάτων από την NEXTBIKE  
  • Δωρεάν εισιτήρια για 4 διαδρομές, μια προσφορά της εταιρείας CPT (CYPRUS PUBLIC TRANSPORT)
 
Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο Deejay Radio 93.5