Νύχτες Καλοκαιριού με τη θεατρική παράσταση «Ττόφαλλος ο Κλωναρίτης»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Νύχτες Καλοκαιριού με τη θεατρική παράσταση «Ττόφαλλος ο Κλωναρίτης»
Τρι, 26 Σεπ. 2023 09:05
Οι Νύχτες Καλοκαιριού 2023 συνεχίζονται με τη θεατρική παράσταση «Ττόφαλλος ο Κλωναρίτης» από το Σατιρικό Θέατρο σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Tο Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει την Κυπριακή κωμωδία του Μιχάλη Πιτσιλλίδη, «Ττόφαλλος ο Κλωναρίτης» («Το κράτος του Ττόφαλλου»), σε σκηνοθεσία Βασίλη Μιχαήλ.
Ο βραβευμένος και πολυαγαπημένος συγγραφέας Μιχάλης Πιτσιλλίδης, σφράγισε με το έργο του την κυπριακή δραματουργία, σκιαγραφώντας μέσα από τα έξυπνα και διασκεδαστικά κείμενα του γεγονότα είτε αυτοβιογραφικά, είτε που αφορούσαν σε στιγμές της καθημερινής ζωής της κυπριακής κοινωνίας. Στον Ττόφαλλο τον Κλωναρίτη, «χτίζει» ένα γεμάτο χιούμορ έργο, στο οποίο με ακρίβεια παρουσιάζει στοιχεία όπως ο εγωκεντρισμός, η αφέλεια και η ευκολοπιστία που χαρακτηρίζουν τον κυπριακό λαό. Αρκεί για μας η ρητορεία κάποιου μεγαλόστομου ηγέτη, για να παρασυρθούμε σε περιπέτειες με ουτοπιστικούς στόχους. Μέσα από το κωμικό μα και καλόπιστο ύφος του έργου δεν παύουν να αναδύονται πικρές αλήθειες για το σύνδρομο της ανωτερότητας, την πλεονεξία μας και τη ροπή μας προς τις εύκολες, και αρκετές φορές εγκληματικές προτάσεις της εξουσίας, για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων.
 
Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα πολύ μικρό χωριό, το Κλωνάρι, τη δεκαετία του 1960. Το χωριό, παραμελημένο από την κυβέρνηση, προσπαθεί να βρει το δίκιο του. Με ηγέτη τον Ττόφαλλο, οι Κλωναρίτες κάνουν διαδηλώσεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Όταν βλέπουν πως κανείς δεν τους λαμβάνει υπόψη, ο Ττόφαλλος αποφασίζει πως πρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος, το κράτος του Κλωναρκού. Ένας εισπράκτορας της κυβέρνησης, ο Χαράλαμπος καταφθάνει στο Κλωνάρι για να εισπράξει φόρους και καταλήγει υπό κράτηση. Όμως ερωτεύεται τη Θαλού, γεγονός που κάνει έξαλλο τον Ττόφαλλο, αλλά όταν εκείνος του ορκίζεται ότι θα την παντρευτεί, του δίνει άσυλο και τον διορίζει Υπουργό Οικονομικών του Κλωναρκού. Όταν η οικονομία του Κλωναρκού πάει από το κακό στο χειρότερο, ο Χαράλαμπος το σκάει άρον άρον από το χωριό. Η προεδρίνα και υπόλοιποι υπουργοί που δε λένε να κατεβούν από το καλάμι του αξιώματος, προσπαθούν να σχεδιάσουν το μέλλον του Κλωναρκού, αλλά αργούν να κατανοήσουν πως χωρίς φορολογούμενους και χωρίς τα λεφτά τους δεν μπορούν να κάνουν ούτε έργα, ούτε να πάρουν μισθούς. Οι κάτοικοι του Κλωναρκού είναι έτοιμοι να εξεγερθούν αλλά ο Ττόφαλλος τους πείθει να πάνε σε πόλεμο με το γειτονικό χωριό. Ο πόλεμος αρχίζει αλλά ο πρόεδρος Ττόφαλλος πάει για ύπνο!
 
Πληροφορίες: www.nicosia.org.cy
Ακολουθείστε μας στο facebook και instangram:  https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality.