Η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο Δήμαρχος
Καλωσόρισμα
Ομιλίες & Άρθρα
Προηγούμενοι Δήμαρχοι
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αντιδήμαρχοι
Μέλη Συμβουλίου
Δημοτικές Επιτροπές
Δημοσιοποίηση Αποφάσεων
Ο ΔΗΜΟΣ
Όραμα & Αποστολή
Υπηρεσίες
Έργα
Απολογισμός Έργου
Πολιτικοί Γάμοι
Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Ιστορία Δήμου Λευκωσίας
Διδυμοποιήσεις με Δήμους
Συνεργασίες με Δήμους
Πλάκα της Τιμής & Σημαία της Τιμής
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις
Δημοτικό Θέατρο - Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Ανοικτό Σχολείο Αγλαντζιάς
Πολυδύναμο Αγίου Δομετίου
Λευκωσία 2030
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024
Σχέδια Χορηγιών και Κινήτρων
Δημόσιες Προσφορές
Κενές Θέσεις Εργασίας
Πολεοδομικά Θέματα
Περιβαλλοντικές Μελέτες
Απόψεις περιοίκων για αιτήσεις ανάπτυξης (ιδιωτικές)
Εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο
Κατάλληλη Κατασκευή Οδών ( Άρθρο 17)
Μέτρα αυτοπροστασίας από το σεισμό
Υποτροφίες σε Δημότες
Εκστρατείες & Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Σύμφωνο των Δημάρχων - Σχέδια Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας
Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Ιστορία
Αξιοθέατα
Μουσεία
Θέατρα
Πινακοθήκες & Κέντρα Τεχνών
Βιβλιοθήκες
Εμπορικοί Δρόμοι
Διαμονή
Χάρτης της πόλης
Πολιτιστικά Κέντρα
Πλατείες
Πάρκα & Κήποι
Δημοτικές Αγορές
Χώροι Λατρείας
Ξεναγήσεις
Κυβερνητικά Κτίρια
Ποδηλατόδρομοι
Ιστορικά Σχολεία
Εκπαίδευση
Αθλητικοί Χώροι
Καλλιτέχνες της Πόλης
Πισίνες & Κολυμβητήρια
Συγκοινωνίες
Χώροι Στάθμευσης
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Επικοινωνήστε μαζί μας
Γραφείο Εξυπηρέτησης & Πληροφόρησης του Δημότη
Πρόγραμμα περισυλλογής σκυβάλων / ανακύκλωσης / χάρτινων σακουλιών
Ηλεκτρονικές Αιτήσεις
Έντυπα & Αιτήσεις
Online Πληρωμές
Πράσινα Σημεία Επαρχίας Λευκωσίας
Υποβολή Αιτήματος / Εισήγησης
Επαλήθευση Πιστοποιητικών Γάμου
Συχνές Ερωτήσεις
Κοινοτάρχες Ενοριών
Υπηρεσίες Άμεσης Ανάγκης
Εξωτερικές Συνδέσεις
Ελληνικά
English
Russian
Webmail
e-λευκωσία
DMS
Νύχτες Καλοκαιριού 2023 - Ακούσματα και χοροί της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου - 29/9
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
/
Ανακοινώσεις
/
Ανακοινώσεις 2023
/
Νύχτες Καλοκαιριού 2023 - Ακούσματα και χοροί της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου - 29/9
Τετ, 27 Σεπ. 2023
09:50
Ο Σεπτέμβριος τελειώνει με ακόμα μία εκδήλωση από τις Νύχτες Καλοκαιριού 2023 - Ακούσματα και χοροί της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας, κάτω από τη γέφυρα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η μουσικοχορευτική παράσταση έχει σκοπό να μοιραστεί με το κοινό μουσικές γνώριμες και κινητικά μοτίβα οικεία στην Κύπρο. Οι εξαίρετοι μουσικοί, γνώριμοι με την τέχνη του πανηγυριού, θα συνοδεύουν χορευτές της ομάδας μας δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να συμμετέχει δημιουργώντας ένα κλίμα γλεντιού κλείνοντας έτσι και την καλοκαιρινή περίοδο προετοιμάζοντας τον κόσμο για ένα ενεργητικό και παραγωγικό φθινόπωρο.
Η μουσική παράδοση της Κύπρου, της Μικράς Ασίας, της Πόλης και των νησιών του Αιγαίου, μοιράζονται στοιχεία όσον αφορά τον στίχο, την μελωδία, τους ρυθμούς. Τα ακούσματα φτάνουν κοντά μας από χρόνια πριν, με συνεχή παρουσία στη ζωή μας, όχι ως μουσειακό αντικείμενο αλλά ως παράδοση που συνεχίζει, άλλοτε με την αναλλοίωτη μορφή της, άλλοτε με επηρεασμούς. Οι μέρες μας χαρακτηρίζονται από ένα φαινόμενο ενθαρρυντικό για τη διάσωση και παρουσίαση της άυλης αυτής κληρονομιάς. Όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν ενσκήψει με σοβαρότητα στο αντικείμενο παραδοσιακή μουσική και χορός, μελετώντας σε βάθος, δουλεύοντας με πάθος τόσο για τη διάσωση, αλλά και την μετάδοση της παράδοσης και της κληρονομιάς μας. Η παγίδα είναι να θεωρήσουμε πως δημιουργούμε στον τομέα αυτό χωρίς να έχουμε τις απαραίτητες βάσεις που χαρακτηρίζουν τις μουσικές και τους χορούς του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και ειδικότερα της περιοχής της Κύπρου, Μικράς Ασίας, Δωδεκανήσων.
Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών οργανώνει την παρουσίαση με την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου, τη συμμετοχή της χορωδίας του Εργαστηρίου με καθοδήγηση της Έλενας Ξυδά και σε συνεργασία με τους μουσικούς Μιχάλη Κουλουμή, Πέτρο Κουλουμή, Αντρέα Ιωάννου και Παναγιώτη Στυλιανίδη.
Η μουσικοχορευτική παρουσίαση θα μας ταξιδέψει από την Κύπρο στην Μικρά Ασία, στην Πόλη, στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, με τη συνοδεία βιολιού, λαούτου, κανονάκι και κρουστά. Τραγούδια του τραπεζιού, μανέδες, χορευτικοί σκοποί οι οποίοι θα παρουσιαστούν από τους χορευτές του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών χωρίς παραδοσιακές φορεσιές. Οι φορεσιές θα προσθέτουν σίγουρα ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό, αλλά ξενώνουν καμιά φορά τον θεατή. Η παρουσίαση θα έχει τη μορφή της συνέχειας της παράδοσης των χορών αυτών στη σύγχρονη πραγματικότητα, ένα μέρος της καθημερινότητας και όχι ως μουσειακό αντικείμενο.
Πληροφορίες:
www.nicosia.org.cy
Ακολουθείστε μας στο facebook και instangram:
https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality
.
Άλλες Ανακοινώσεις
30 Απρ
Εργασίες επιδιόρθωσης σε οδούς στην Αγλαντζιά
30 Απρ
Κενή θέση για απασχόληση στο Πολυδύναμο...
30 Απρ
Εγγραφές Καλοκαιρινών Προγραμμάτων Παιδιών...
28 Απρ
Εργασίες στην οδό Δράμας και νέες κυκλοφοριακές...