Συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας στο Φόρουμ των Δημάρχων της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών γ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας στο Φόρουμ των Δημάρχων της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών γ
Τετ, 04 Οκτ. 2023 10:15
H Δημοτική Σύμβουλος Ισαβέλλα Τύμβιου εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, συμμετείχε στο Τρίτο Φόρουμ των Δημάρχων που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου στη Γενεύη.
 
Το Φόρουμ των Δημάρχων με θέμα « Αστική ανάπλαση προς το 2030» οργανώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE) στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αστικής Ανθεκτικότητας. Η εβδομάδα Αστικής Ανθεκτικότητας της UNECE συγκέντρωσε εκπροσώπους εθνικών κυβερνήσεων, τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους της κοινωνία των πολιτών για τη συζήτηση στρατηγικών και λύσεων για την οικοδόμηση πιο ανθεκτικών και βιώσιμων πόλεων.
 
Η οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη ιδρύθηκε το 1957 και είναι μία από τις πέντε περιφερειακές επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών. Ο κύριος στόχος της UNECE είναι η προώθηση της πανευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης. Στην UNECE συμμετέχουν 56 Κράτη Μέλη  από Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία, αναμεσά τους και η Κύπρος.
 
Με εστίαση σε καινοτόμες προσεγγίσεις πολεοδομικού προγραμματισμού και σχεδιασμού, οι Δήμαρχοι συζήτησαν για την αστική ανάπλαση των πόλεων τους και την αξιοποίηση μεθόδων βιώσιμης, ανθεκτικής, χωρίς αποκλεισμούς αστικής ανάπτυξης.
 
Η κυρία Τύμβιου συμμετείχε σε πάνελ με θέμα « Regeneration towards sustainable and resilient environments».
 
Στο φόρουμ συμμετείχε επίσης ο Δρ. Αγαθοκλής Αγαθοκλέους, Λειτουργός Κλάδου Ελέγχου Ανάπτυξης του Δήμου Λευκωσίας.