Δημιουργία Europa Nostra Nicosia Hub

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Δημιουργία Europa Nostra Nicosia Hub
Πεμ, 12 Οκτ. 2023 15:10
Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει τη δημιουργία του Europa Nostra Nicosia Hub, ενός δικτύου για την προστασία της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σε συνάντηση τη Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 με την κυρία Sneska Quaedvlieg Mihalovic – Γενική Γραμματέα της Europa Nostra, την κυρία Ανδρούλα Βασιλείου – Αντιπρόεδρο της Europa Nostra, πρώην Επίτροπο της ΕΕ για την Παιδεία τον Πολιτισμό τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, κύριο Τάσο Χριστοφίδη, τον Πρόεδρο του ΔΣ του Cyprus Institute, Σταύρο Μαλά και την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Λεβέντη, κυρία Αγνή Πετρίδου, συμφώνησαν την ίδρυση του Europa Nostra Nicosia Hub, υπογράφοντας σχετικό μνημόνιο συνεργασίας. Το δίκτυο θα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικής Κληρονομιάς (European Heritage Hub), για προστασία της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Η Δημοτική Σύμβουλος Λεώνη Ορφανίδου και ο Γενικός Διευθυντής του CYENS κύριος Γιώργος Χρυσάνθου παρευρέθηκαν στην υπογραφή.  
 
Η Λευκωσία αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στο δίκτυο, με στόχο την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την προώθηση και την προβολή της στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Το Europa Nostra Nicosia Hub θα εργάζεται σε ευθυγράμμιση με τις προτεραιότητες της Europa Nostra και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συγκεκριμένους τομείς, έτσι ώστε να χτιστούν ισχυρά θεμέλια για έρευνα, ανάπτυξη δράσεων και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς.