Ακαδημαϊκοί και Επιχειρηματίες στο CYENS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Ακαδημαϊκοί και Επιχειρηματίες στο CYENS
Τρι, 17 Οκτ. 2023 12:30
Ομάδα ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών από την Τουρκοκυπριακή κοινότητα πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Αριστείας CYENS την Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 στις 10:30πμ.
 
Κατά την επίσκεψη, έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, με αφετηρία το κέντρο ελέγχου του έργου της Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λευκωσίας, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με το CYENS, με παρουσίαση από την διευθυντήρια του έργου κα Κωνσταντίνα Λορτζιέ.
 
Στη συνέχεια οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τον πολυλειτουργικό δημιουργικό χώρο του Thinker Maker Space, τις δυνατότητες και υπηρεσίες του, από τον senior manager κ. Μάριο Κωνσταντινίδη.
 
Επίσης, έγινε σύντομη παρουσίαση του εμβληματικού έργου του CYENS iNicosia, το οποίο περιλαμβάνει το ψηφιακό δίδυμο της Λευκωσίας - μια τρισδιάστατη ψηφιακή αναπαράσταση της πόλης, η οποία συνδέεται με τεράστιες ποσότητες δεδομένων και ενημερώνεται σταδιακά σε πραγματικό χρόνο.
 
Ακολούθησαν επιδείξεις διαφόρων εφαρμογών τεχνολογιών VR/AR από τον επικεφαλής επιστήμονα της ερευνητικής ομάδας V-EUPNEA, Δρ. Παναγιώτη Χαραλάμπους.
 
Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής Καθ. Γιώργος Χρυσάνθου παρουσίασε τα σημαντικότερα εν εξελίξει έργα.
 
Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν οι Hüseyin Özkaramanlı, Mustafa Rıza, Davut Solyalı, Yılhan Seçkiner, Arda Seçkiner, Senem Kantarcıoglu,  Temel Üngör.
 
Το Κέντρο Αριστείας CYENS. Ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPG), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.