«Γνωρίζω το Νέο Δημαρχείο» - «Μικροί Ψηφιακοί Εξερευνητές: Μαθαίνοντας με Φαντασία» το Σάββατο 21/10

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / «Γνωρίζω το Νέο Δημαρχείο» - «Μικροί Ψηφιακοί Εξερευνητές: Μαθαίνοντας με Φαντασία» το Σάββατο 21/10
Τρι, 17 Οκτ. 2023 12:45
Ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Center for Social Innovation Ltd (CSI CY) συνεχίζουν τις δράσεις «Γνωρίζω το Νέο Δημαρχείο»
 
Με την εκδήλωση «Μικροί Ψηφιακοί Εξερευνητές: Μαθαίνοντας με Φαντασία» συνεχίζονται οι δράσεις για μικρούς και μεγάλους, «Γνωρίζω το Νέο Δημαρχείο» το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 16:00.
 
Τα Έξυπνα Παιχνίδια βασίζονται πάνω στην Έξυπνη Παιδεία και έχουν ως πυρήνα τα μαθηματικά με κύριο στόχο την χαρά των μεγάλων και μικρών ανθρώπων και την εξέλιξη της νοημοσύνης. Μικροί και μεγάλοι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να λύσουν puzzles, να βρουν λύσεις, να παίξουν σκάκι, να γνωρίσουν παιχνίδια στρατηγικής.
 
Σας  προσκαλούμε στην εκδήλωση "Μικροί Ψηφιακοί Εξερευνητές: Μαθαίνοντας με Φαντασία”,    Πρωταρχικός στόχος και αποστολή της εκδήλωσης αυτής είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινού, ενώ παράλληλα θα εκπαιδεύσει και θα βοηθήσει τους  νέους να αποφύγουν τον εθισμό στις ψηφιακές συσκευές. Στόχος μας είναι να  παρέχουμε καθοδήγηση για την υπεύθυνη και ισορροπημένη χρήση του διαδικτύου και άλλων ψηφιακών εργαλείων, ώστε να διασφαλίσουμε την ευημερία και την ανάπτυξή τους.
 
Το εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου BDC Becoming  Digitally Conscious.  Η διάρκεια του έργου BDC είναι 30 μήνες, καθώς πρόκειται για έργο ERASMUS Lump Sum Grant, το οποίο απευθύνεται στις ανάγκες των νέων.
 
Το "Becoming Digitally Conscious" είναι ένα έργο δημιουργίας ικανοτήτων που στοχεύει  στην προώθηση υγιών ψηφιακών συνηθειών μεταξύ των νέων που ζουν στην  περιοχή της Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων. Η ευρωπαϊκή κοινωνία ενσωματώνει σταδιακά τις ψηφιακές συσκευές σε όλους τους τομείς της ζωής, γεγονός που οδηγεί στην εξάπλωση της παθολογικής χρήσης του διαδικτύου. Οι έρευνες για το θέμα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που πάσχουν από PIU αντιμετωπίζουν συμπτώματα που συνάδουν με τον τζόγο ή την κατάχρηση ναρκωτικών, για παράδειγμα, έλλειψη ύπνου, κακή διατροφή και παραμέληση των σχέσεων εκτός σύνδεσης.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για το έργο και το πρόγραμμα κατάρτισης και να συμμετάσχετε σε διαδραστικές δραστηριότητες.
 
Διοργάνωση: Ignitions X Serendipity
 
Διάρκεια: 2:30’
 
Σε κάθε εκδήλωση θα υπάρχει 30λεπτη ξενάγηση στο Νέο Δημαρχείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο που το περιβάλλει.
 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
 
Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.
 
https://forms.office.com/e/P1eZGkJj7R
 
Οι δράσεις θα συνεχιστούν σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:
  • 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:00π.μ.: Μάθηση για όλους, με όλους! Σεμινάριο και Εργαστήρι πηλού για όλους με Air-Dry Clay στο Υφαντουργείο
  • 18 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 4:00μ.μ.: Ελάτε να παρακολουθήσουμε μια ''γλυκιά'' ταινία και να απολαύσουμε υγιεινά σνακ για όλη την οικογένεια
  • 2 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00π.μ.: Καλωσορίζουμε την Χριστουγεννιάτικη περίοδο μαζί και δημιουργούμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά
  • 16 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00π.μ.: Διαμορφώνοντας την κοινωνία μέσω παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας