Λίγες μέρες πριν την τελετή λήξης της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής και εθελοντικής δράσης της Κύπρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Λίγες μέρες πριν την τελετή λήξης της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής και εθελοντικής δράσης της Κύπρου
Πεμ, 26 Οκτ. 2023 08:25
To Lets Do It! Cyprus ετοιμάζει τον μεγαλύτερο ενιαίο καθαρισμό που έγινε ποτέ στην Κύπρο την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 9:30 το πρωί, στο πλαίσιο της τελετής λήξης της Εβδομάδας Καθαρισμού. Την μεγάλη αυτή εκδήλωση θα αναλάβει ο Μέγα Χορηγός του Lets Do It! Cyprus 2023, Lidl Κύπρου με τον ενεργό συντονισμό και στήριξη των Δήμων Λευκωσίας, Στροβόλου και Λακατάμιας που θα ενωθούν για να καθαρίσουν για πρώτη φορά στη Κύπρο όλο το Γραμμικό Πάρκο ταυτόχρονα σε ένα δημόσιο κάλεσμα στους Δημότες και τα Σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας.
 
 Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και ΕΚΕ της Lidl Κύπρου κ. Γιώργος Δημητρουλάκης σχολίασε πως «Στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο», η εταιρεία μας επιδιώκει να αφήνει συνεχώς ένα θετικό αποτύπωμα και να στηρίζει έμπρακτα με κάθε δυνατό τρόπο την κοινωνία και το περιβάλλον. Παράλληλα, εστιάζουμε σε μακροχρόνιες συνεργασίες και δημιουργούμε ενέργειες όπως ο εν λόγω καθαρισμός ενός από τους μεγαλύτερους φυσικούς πνεύμονες της πρωτεύουσας.»
 
Ο καθαρισμός που θα αρχίσει ταυτόχρονα σε 3 διαφορετικά σημεία του Γραμμικού Πάρκου (Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας/ Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου/ Πίστα Ποδηλάτων Λακατάμιας) έχει στόχο να φέρει κοντά Σχολεία, Οργανισμούς, Εταιρίες αλλά και άτυπες ομάδες που θέλουν να συμβάλουν έμπρακτα σε ένα πιο καθαρό και όμορφο περιβάλλον.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη δράση, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε πως «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία και καλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί το Γραμμικό Πάρκο και να απολαύσει το περίπατό του βοηθώντας παράλληλα στη διατήρηση της καθαριότητας του.»
 
Με την σειρά του ο Δήμαρχο Στροβόλου συμπλήρωσε πως «Δικαίως, νομίζω, διακατεχόμαστε από αισθήματα περηφάνιας που ως τοπική Αρχή στηρίζουμε μια τέτοια εθελοντική κίνηση, στην οποία συμμετέχουν εκατομμύρια εθελοντές ανά τον κόσμο· μια εκστρατεία, η οποία έχει αποβεί ιδιαίτερα ευεργετική για τον τόπο μας από το 2012 που πραγματοποιείται».
 
Ενώ η Δήμαρχος Λακατάμιας σχολίασε αυτό το γεγονός λέγοντας πως «όλοι μαζί μπορούμε να καθαρίσουμε και προπαντός να διατηρήσουμε τις πόλεις μας καθαρές!  Η μαζική κινητοποίηση όλων, Δημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου, προσωπικού του Δήμου και Δημοτών, θα αποτελέσει το έναυσμα για περισσότερες κοινές δράσεις στην προσπάθεια όλων για βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινού. Κοπιάστε να περάσουμε μια όμορφη και παραγωγική μέρα στον υπέροχο χώρο του Γραμμικού Πάρκου μαζί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καθαρισμοί θα ξεκινήσουν από τα 3 σημεία η ώρα 9:30 π.μ ακριβώς ενώ στις 11:00 π.μ θα διεξαχθούν 3 παράλληλα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους εντελώς δωρεάν από τα εξής ΜΚΟ:

· Birdlife Cyprus (Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας) : «Kάθε Κήπος έχει μια φωλιά για τα παιδιά» -Εργαστήρι κατασκευής φωλιάς για μικροπούλια για όλη την οικογένεια – Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ
· Εnalia Physis (Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου): «Η Θάλασσα σε τρείς διαστάσεις» - To εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 8 ετών + και είναι φιλικό για παιδιά ΑΜΕΑ και προβλήματα όρασης. Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ
· Junior Achievement (Πίστα Ποδηλάτων Λακατάμιας): Περιβαλλοντική Επιχειρηματικότητα και Κυκλική Οικονομία -Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ
 
Tην ίδια μέρα, η Lidl Κύπρου θα προσφέρει δωρεάν σνακ και ροφήματα μέσω του LidlFoodAcademyOnTheGo και του LidlVantasticCanteen ενώ εκείνη την ημέρα και οι 3 Δήμοι θα προσφέρουν δωρεάν πόσιμο νερό σε όσους εθελοντές φέρουν τα παγούρια τους.
 
Για περαιτέρω πληροφορίες, όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν είτε απευθείας με τους αρμόδιους Δήμους είτε να αποστείλουν email στο letsdoitcy@gmail.com με τίτλο «Τελετή Λήξης».
 
Δήμος Λευκωσίας:  22797000 - Τηλεφωνικό Κέντρο Δήμου Λευκωσίας
Δήμος Στροβόλου:  22470470 - Τηλεφωνικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου
Δήμος Λακατάμιας:  22364000 - Tηλεφωνικό Κέντρο Δήμου Λακατάμιας
 
Βρες το Εvent στο FB ΕΔΩ.
 
Για να διοργανώσετε την δική σας ομάδα καθαρισμού ακολουθήστε τον σύνδεσμο ή πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο www.togethercyprus.org