Ομάδα Δημοσιογράφων στο CYENS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Ομάδα Δημοσιογράφων στο CYENS
Δευ, 20 Νοε. 2023 09:04
Το Κέντρο Αριστείας CYENS υποδέχτηκε ομάδα δημοσιογράφων από την Τουρκοκυπριακή κοινότητα την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00πμ.
 
Πρόκειται για την 2η προγραμματισμένη επίσκεψη ενδιαφερόμενων ατόμων από τα ΜΜΕ, που διοργανώνεται στο πλαίσιο ενδυνάμωσης επικοινωνιακών σχέσεων και οικοδόμησης συνεργασιών μεταξύ κοινοτήτων.
 
Κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση των σημαντικότερων έργων του Κέντρου από τον επικεφαλής επιστήμονα  της ερευνητικής ομάδας Extended Experiences, Δρ. Φώτη Λιαροκάπη.
 
Στη συνέχεια, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για το κέντρο ελέγχου του έργου της Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λευκωσίας, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με το CYENS στην οδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη, με παρουσίαση από την διευθυντήρια του έργου κα Κωνσταντίνα Λορτζιέ.
 
Επίσης, έγινε σύντομη παρουσίαση του πολυλειτουργικού δημιουργικού χώρου Thinker Maker Space, τα προγράμματα και υπηρεσίες του, από τον Senior Manager κ. Μάριο Κωνσταντινίδη.
 
Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και στο στούντιο παραγωγής Virtual Production Studio, που στεγάζεται στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ.
 
Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν οι Hasan Hasturer, Bertug Topal, Artun Çaga, Serap Sahin, Ali Kurtoglu, and Selda Içer.
 
Το Κέντρο Αριστείας CYENS ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPG), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.