Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ηχούν στην πόλη… “Merry Singmas’’

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ηχούν στην πόλη… “Merry Singmas’’
Τρι, 21 Νοε. 2023 10:25
Το Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής και ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας διοργανώνει για 6η χρονιά την Παγκύπρια Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Εκδήλωση, η οποία αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό. Η δημοφιλής αυτή δράση περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου στο κέντρο της Λευκωσίας για να το παρακολουθήσει.
 
Η χορωδιακή εκδήλωση με τίτλο Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ηχούν στην πόλη… “Merry Singmas’’ θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 16:30. Στη εορταστική αυτή δράση προσκαλούνται να συμμετάσχουν χορωδιακά και φωνητικά σύνολα από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Ωδεία, Πανεπιστήμια, Δήμους, Κοινότητες καθώς και άλλα ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά σύνολα, που θα ταξιδέψουν το κοινό τους με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, “εναρμονισμένα” με τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
 
Συγκεκριμένα, η μεγάλη μουσική πομπή θα κινηθεί ως ενιαίο χορωδιακό σύνολο από την οδό Στασικράτους και κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου από τις 16:30 μ.μ. μέχρι τις 18:00 μ.μ. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει τέσσερα συγκεκριμένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα οποία θα προταθούν από την οργανωτική επιτροπή και θα συνοδεύει, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Φιλαρμονική του Παγκυπρίου Γυμνασίου - Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας. Αποκορύφωμα της δράσης θα είναι το Παγκύπριο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων, Christmas Schoolfest 2023, μια δράση γεμάτη μουσικές εκπλήξεις.
 
Όσα σχολεία ή άλλοι φορείς επιθυμούν να λάβουν μέρος στη μεγάλη αυτή διοργάνωση με χορωδιακά/ φωνητικά σύνολα ή συγκροτήματα, καλούνται να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.office.com/e/LZ54bsFzD6 το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2023 ή αποστέλλοντας e-mail με τις πληροφορίες του ενδιαφερόμενου χορωδιακού συνόλου ή συγκροτήματος (όνομα συνόλου/συγκροτήματος, όνομα υπεύθυνου ατόμου και στοιχεία επικοινωνίας, αριθμό συμμετεχόντων) στην ηλεκτρονική διεύθυνση dme-mousiki@schools.ac.cy ή στο φαξ: 22800862, υπόψη ΕΜΕ Μουσικής, κ. Γεωργίας Νεοφύτου.
 
Ο ακριβής χώρος και χρόνος άφιξης των συνόλων θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να αποτείνεστε στο Γραφείο ΕΜΕ Μουσικής (τηλέφωνο 22800698, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο dme-mousiki@schools.ac.cy).