Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη Λαϊκή Γειτονιά με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη Λαϊκή Γειτονιά με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα
Παρ, 24 Νοε. 2023 14:35
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε, αφού μόλις μερικές ημέρες μας χωρίζουν από την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ξεχωριστού χριστουγεννιάτικου χωριού στη Λαϊκή Γειτονιά. Ο Δήμος Λευκωσίας, ετοίμασε φέτος κάτι μοναδικό για τις ημέρες των γιορτών όπου μικροί και μεγάλοι θα βιώσουν την μαγεία ενός χριστουγεννιάτικου χωριού ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Μικρά καταστηματάκια, παραδοσιακές γεύσεις, μουσικές και τραγούδια θα μας βάλουν για τα καλά στο πνεύμα των γιορτών.  

Οι διοργανωτές έφτιαξαν ένα ποικίλο, πολυμορφικό, πλούσιο και διασκεδαστικό πρόγραμμα το οποίο θα μας κρατήσει συντροφιά για 50 ολόκληρες ημέρες, με περισσότερες από 200 ώρες δωρεάν ψυχαγωγίας, διασκέδασης και επιμόρφωσης στα γραφικά σοκάκια της παραδοσιακής Λαϊκής Γειτονιάς.

To γιορτινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικά και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, χορευτικά σύνολα, μουσικές μπάντες, κουκλοθέατρο, πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, βιωματικά εργαστήρια που αφορούν στην κυπριακή μας παράδοση και γαστρονομικές επιδείξεις, το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, κατασκευές, χειροτεχνίες, αφηγήσεις παραμυθιών και μία γνωριμία με τις παραδόσεις και την λαογραφία του τόπου μας.

Το γιορτινό χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και οικογένειες αλλά και σε ενήλικες. Εκεί, κάθε Παρασκευή βράδυ θα μπορείτε να περνάτε όμορφες, χαλαρές στιγμές στο μπαράκι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού όπου θα πραγματοποιούνται διάφορα διασκεδαστικά events όπως open mic-stand-up comedy, retro μουσικές βραδιές με djs, νύχτες με σαξόφωνο και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζεστά και κρύα ροφήματα, να γευτούν εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, κυπριακά κρασιά και αποστάγματα και να απολαύσετε νόστιμα φαγητά τόσο της κυπριακής όσο και της διεθνούς κουζίνας.

Τα καταστήματα

Στα σοκάκια του χριστουγεννιάτικου χωριού της Λαϊκής γειτονιάς θα συναντήσετε τους συμμετέχοντες οι οποίοι καλύπτουν το φάσμα της σύγχρονης και παραδοσιακής γαστρονομίας της Κύπρου.

- Το Artion θα είναι ο καφενές του χωρκού όπου θα μπορεί ο κόσμος να απολαύσει το κυπριακό του καφεδάκι με ένα νόστιμο σπιτικό αλμυρό. Δεν θα μπορούσε να λείπει
- Το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου θα φτάχνει πολλά κυπριακά προϊόντα.
- Το All About Chocolate θα φτιάχνει ζεστή σοκολάτα ενώ το Αρχοντικό θα φιλοξενεί τόσο τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη όσο και τις ποικίλες παιδικές δραστηριότητες και τα βιωματικά εργαστήρια.
- Για τους λάτρεις της πίτσας, η Quattrino Pizza θα είναι εκεί για λαχταριστή κυπριακή πίτσα, για τους μερακλήδες το Artion Μεζές θα προσφέρει ζουμερό σουβλάκι και το Μαειρκόν θα σερβίρει ζεστή σουπίτσα και άλλα κοψίδια.

Όλα αυτά θα συνδυαστούν με ιδέες για δώρα, στολίδια και διάφορες άλλες όμορφες κατασκευές και χειροτεχνίες. Το All Glass Workshop θα φτιάχνει υπέροχες κατασκευές από γυαλί, την Παραδοσιακή Φλογέρα για τους λάτρεις της παράδοσης ενώ το MSL Creations θα φτιάχνει υπέροχα φωτιστικά και άλλες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

The Village Bar θα σερβίρει ευφάνταστα ποτά σε αυτό το εορταστικό περιβάλλον.

Για καλό σκοπό

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς, πέραν από την διασκέδαση και την ψυχαγωγία που θα προσφέρει έρχεται να φιλοξενήσει και να στηρίξει το έργο διάφορων φιλανθρωπικών  ιδρυμάτων και ΜΚΟ, όπου μέσα από καταστήματα με κεριά, κατασκευές με μαλλί και άλλες δράσεις θα συλλέξουν χρήματα για την ενίσχυση του έργου τους. Αυτές τις μέρες των γιορτών θα συναντήσετε εκεί και μπορείτε να στηρίξετε τα: το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, την Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού, τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Charisma», τον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια ευχή», το Simba Animal Aid, τον Παγκύπριο Συνδέσμο για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.), το Σύστημα Προσκόπων Μακεδονίτισσας, τον Σύνδεσμο Γονέων Τεχνικής Γ’, του Μικρούς Ήρωες, τον Σύνδεσμο και το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου. 

Φέτος, στην καρδιά της Λευκωσίας μας περιμένει ο απόλυτος γιορτινός προορισμός για αξέχαστες στιγμές!

Πάμε λοιπόν εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση!
Κυριακή 26 Νοεμβρίου-Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκής Γειτονιάς Λευκωσίας.

Γενικό Ωράριο λειτουργίας:
26 Νοεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024
Καθημερινές 10:00-18:00, Παρασκευή - Κυριακή 10:00 - 22:00
25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου: 15:00 - 22:00
Όταν φιλοξενούνται εκδηλώσεις στην Λαϊκή Γειτονία το ωράριο παρατείνεται.

Διοργανώνει: Ο Δήμος Λευκωσίας
Μέγας Χορηγός: Υφυπουργείο Τουρισμού
Χορηγοί Επικοινωνίας: Τηλεόραση Σίγμα και Check in Cyprus
Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα
Υποστηρικτές: Artion, Βιβλιοπωλεία Πάργα
Παραγωγή: Forte PR