Δεύτερη προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για Φοιτητικές Εστίες / Φοιτητικά δωμάτια στην εντός των τειχ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Δεύτερη προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για Φοιτητικές Εστίες / Φοιτητικά δωμάτια στην εντός των τειχ
Τετ, 06 Δεκ. 2023 08:45
Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει ότι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, του Υπουργείου Εσωτερικών προχώρησε στην προκήρυξη της 2ης Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων για το Σχέδιο Χορηγιών για Φοιτητικές Εστίες / Φοιτητικά Δωμάτια στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας.

Το Σχέδιο Χορηγιών περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου για την περίοδο 2021 – 2026 και χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κεντρικό εργαλείο του NextGenerationEU. Το Σχέδιο, προωθείται στο πλαίσιο του Μέτρου «Αναγέννηση και Αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας». Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες του Σχεδίου ανέρχεται στα €15εκ.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας χαιρετίζει τη νέα προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο των προσπαθειών του να προσελκύσει νέους. Πρόκειται για ένα έργο που, σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες, θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας, με την προσέλκυση φοιτητών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στον διαδικτυακό σύνδεσμο  ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών:  http://www.moi.gov.cy/moi/moiup/moi.nsf/All/A61BF97A3998CA89C225881E002906CA?OpenDocument