Δήλωση Δήμου Λευκωσίας για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Δήλωση Δήμου Λευκωσίας για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας
Παρ, 08 Δεκ. 2023 14:11
Ο Δήμος Λευκωσίας συγχαίρει τόσο τους αθλητές της κολύμβησης και υδατοσφαίρισης όσο και τους συνοδούς τους (γονείς, παππούδες) για την υπομονή τους, την αφοσίωση και τη δέσμευση τους στο άθλημα που υπηρετούν. Είναι αυτό το πάθος και την αγάπη για το άθλημα που ώθησε το Δήμο Λευκωσίας να διεκδικεί για εσάς ένα ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον άθλησης.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας αποδεικνύοντας έμπρακτα τον σεβασμό του προς το άθλημα της κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, για περισσότερο από 12 χρόνια, διεκδικούσε μόνος του πόρους για την αναβάθμιση του Δημοτικού και Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου. Αυτό επιτεύχθηκε όταν ανάλαβε η σημερινή Διοίκηση του ΚΟΑ και γι’ αυτό τους οποίους ευχαριστούμε.
 
Απρόβλεπτες μικρές καθυστερήσεις σε έργα πάντοτε υπάρχουν και αντιλαμβανόμαστε την αναστάτωση που προκαλούν. Όμως η οποιαδήποτε αναβάθμιση προϋπέθετε κλείσιμο του Κολυμβητηρίου. Πότε θα έκλεινε το Κολυμβητήριο και για πόσο χρονικό διάστημα θα παρέμενε κλειστό ήταν έγκαιρα γνωστό σε όλους τους αρμόδιους και επηρεαζόμενους φορείς. Κατ’ επέκταση οι αρμόδιοι φορείς του αθλήματος θα έπρεπε να είχαν προβλέψει για νέους χώρους άθλησης όπως και για μέσα μεταφοράς για τις ανάγκες των προπονήσεων των αθλητών.
 
Σήμερα, οι εργασίες στην μια κολυμβητική δεξαμενή έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμη να δεχτεί τους αθλητές. Ο Δήμος Λευκωσίας έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου και της εξασφάλισης των απαιτούμενων αδειών και πιστοποιητικών, για την επαναλειτουργία της για τις ανάγκες των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λευκωσίας, του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας και Ναυτικού Ομίλου Αμμοχωστου .

Αναμένεται από τον ΚΟΑ να προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με το Δήμο για την παραχώρηση του Κολυμβητηρίου στους αθλητές.