Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ηχούν στην πόλη… «Merry Singmas»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ηχούν στην πόλη… «Merry Singmas»
Τετ, 13 Δεκ. 2023 09:10
Ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής και ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) διοργανώνει για 6η χρονιά την Παγκύπρια Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Εκδήλωση, η οποία αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό. Η δημοφιλής αυτή δράση περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου στο κέντρο της Λευκωσίας για να το παρακολουθήσει.
 
Η χορωδιακή εκδήλωση με τίτλο Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ηχούν στην πόλη… “Merry Singmas’’ θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 16:30-18:00. Στη εορταστική αυτή δράση, συμμετάσχουν χορωδιακά και φωνητικά σύνολα από Δημόσια σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, δημοτικά Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Ωδεία, Πανεπιστήμια, Δήμους, Κοινότητες καθώς και άλλα ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά σύνολα, που θα ταξιδέψουν το κοινό τους με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, “εναρμονισμένα” με τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
 
Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα συνοδεύει, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Φιλαρμονική του Παγκυπρίου Γυμνασίου - Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας.
 
Συγκεκριμένα, η μεγάλη μουσική πομπή θα κινηθεί ως ενιαίο χορωδιακό σύνολο με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας και θα κινηθεί προς τη Λεωφόρο Μακαρίου, κατά μήκος την Οδού Στασικράτους, θα κινηθεί ξανά προς τη Λεωφόρο Μακαρίου μέσω της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με κατεύθυνση την Πλατεία Σπυριδάκη στο κτίριο 360 όπου θα ακολουθήσει το Παγκύπριο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων, Christmas Schoolfest 2023 στις 18:00. Το μουσικό πρόγραμμα θα ανοίξει ο γνωστός μουσικός Τεύκρος Νεοκλέους. Η δημοσιογράφος Γωγώ Αλεξανδρινού θα παρουσιάσει το πρόγραμμα. Η δράση αυτή περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση χορευτικών συνόλων  από ομάδες Δημόσιων Σχολείων Μέσης Γενικής Παιδείας. 
 
Η εν λόγω εκδήλωση στηρίζεται από τη Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και από την ΟΠΑΠ Κύπρου.