Εορταστικό χριστουγεννιάτικο τριήμερο με πληθώρα εκδηλώσεων 15 - 17/12/23

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / Εορταστικό χριστουγεννιάτικο τριήμερο με πληθώρα εκδηλώσεων 15 - 17/12/23
Παρ, 15 Δεκ. 2023 14:10
Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι το τριήμερο 15 με 17 Δεκεμβρίου 2023 θα υπάρχει πληθώρα εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.
 
Σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου αυλαία ανοίγει το εορταστικό τριήμερο με τη συναυλία του συγκροτήματος PROSPECTUS στις 18:00 στην Πλατεία Σπυριδάκι στη Λεωφόρο Μακαρίου. Με τη συναυλία ανοίγει επίσημα και η Χριστουγεννιάτικη Αγορά με 16 σπιτάκια στη Λεωφόρο Μακαρίου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, καθημερινά από τις 15:00 μέχρι τις 20:00 τις καθημερινές και 11:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 τα Σαββατοκύριακα.
 
Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, από τις 16:30 - 18:00 θα πραγματοποιηθεί η χορωδιακή παρέλαση με τίτλο Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ηχούν στην πόληMerry Singmas’’ από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει μέσω της Μακαρίου και Στασικράτους στην Πλατεία Σπυριδάκι στη Λεωφόρο Μακαρίου για το Παγκύπριο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων, Christmas Schoolfest 2023 στις 18:00. Το μουσικό πρόγραμμα θα ανοίξει ο γνωστός μουσικός Τεύκρος Νεοκλέους. Η δημοσιογράφος Γωγώ Αλεξανδρινού θα παρουσιάσει το πρόγραμμα.
 
Για τους σκοπούς της χορωδιακής παρέλασης θα υπάρξει ολιγόλεπτο κλείσιμο της Λεωφόρου Ευαγόρου (τμήμα μεταξύ πλατείας Ελευθερίας και Λεωφ. Μακαρίου) γύρω στις 16:45 και στις 17:30 θα υπάρξει ολιγόλεπτο κλείσιμο της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (τμήμα μεταξύ Στασικράτους - Λεωφ. Μακαρίου). Επισημαίνεται ότι η Λεωφόρος Μακαρίου (το τμήμα μεταξύ Λεωφόρων Ευαγόρου και Σπύρου Κυπριανού) θα παραμείνει κλειστό για όλα τα οχήματα λόγω των εκδηλώσεων στις 15 Δεκεμβρίου μεταξύ 15:00 - 21:00 και το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Δεκεμβρίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 
 
Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου από τις 10:00π.μ έως και τις 19:00μ.μ στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας ,στην Ερμού 272 και φέτος τα Χριστούγεννα θα έχουν την ίδια γιορτινή διάθεση και θα σας περιμένουν να το γιορτάσετε μαζί τους. Κοπιάστε να δείτε την δουλειά τους, να πάρετε τα χειροποίητα δώρα σας υποστηρίζοντας ντόπιους καλλιτέχνες, και να γευτείτε φαγητά, γλυκά και ποτά που θα ετοιμαστούν με πολλή αγάπη.
 
Επίσης το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου το STASIKRATOUS CHRISTMAS MARKET φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων στις καρδιές μας!
 
H Στασικράτους, ο δρόμος που πάντα λάμπει, προετοιμάζεται να υποδεχθεί το πιο φαντασμαγορικό γεγονός της χρονιάς, το STASIKRATOUS CHRISTMAS MARKET υπό την αιγίδα Ομάδας Καστηματαρχών και Παράδρομων! Το γιορτινό αυτό event θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 20:00, με μια πληθώρα δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια.
 
Μην ξεχνάτε και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη Λαϊκή Γειτονιά. Μια όμορφη βόλτα θα είναι ιδανική στο χωριό με το καθημερινό πλούσιο πρόγραμμα. Η ιστορική συνοικία της πρωτεύουσας, μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο χώρο που συνδυάζει την παράδοση και την ψυχαγωγία με την ατμόσφαιρα και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η φημισμένη περιοχή της Λευκωσίας ξαναζωντάνεψε, μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό και σας υποδέχεται καθημερινά, μικρούς και μεγάλους, για να ζήσετε μία πολύ ξεχωριστή και πρωτόγνωρη εμπειρία για τα δεδομένα της Κύπρου.
 
Για το λόγο ότι οι εκδηλώσεις στη Λευκωσία είναι πολλές, προτρέπουμε το κοινό για αποφυγή ταλαιπωρίας όπως κατεβάσει την εφαρμογή Smart Parking για να βλέπει σε πραγματικό χρόνο (real time) - για τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης τόσο σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης όσο και επί των οδών στο κέντρο της πόλης καθώς και όλες τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.
 
𝐀𝐧𝐝𝐫𝐨𝐢𝐝: https://play.google.com/store/apps/details...
𝐢𝐎𝐒: https://apps.apple.com/.../smart-parking.../id1673748080...
 
Επίσης ο χάρτης δείχνει τους διαθέσιμους ιδιωτικούς και δημοτικούς χώρους στάθμευσης στην περιοχή.