Το πρώτο Networking Event του CYENS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Το πρώτο Networking Event του CYENS
Τρι, 20 Φεβ. 2024 09:05
Σειρά networking events, εγκαινίασε το Κέντρο Αριστείας CYENS, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στις προσωρινές εγκαταστάσεις του, στην oδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη, στο κέντρο της εντός των τειχών Λευκωσίας. 
 
Σκοπός της σειράς των networking events, είναι να συγκεντρωθούν δραστήριοι και αφοσιωμένοι παράγοντες του οικοσυστήματος, επιχειρηματίες, ερευνητές, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, προκειμένου να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τις ανάγκες που έχουν τόσο οι ερευνητές, όσο και η βιομηχανία, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τρέχοντα projects, αλλά ταυτόχρονα να συζητήσουν τρόπους διοχέτευσης της πληροφορίας στην κοινωνία. 
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας CYENS και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γιώργος Χρυσάνθου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους  και τους ενημέρωσε τόσο για τη φιλοσοφία, όσο και για τον σκοπό της πρωτοβουλίας διεξαγωγής Networking Events στο CYENS, κάθε δίμηνο. Περιέγραψε τις θεματικές των επόμενων events και κάλεσε τους καλεσμένους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κύριος Χρυσάνθου αποκάλυψε την ημερομηνία πραγματοποίησης των πολυαναμενόμενων εγκαινίων των νέων, μόνιμων εγκαταστάσεων του CYENS, στο πρώην κτήριο της Αγοράς Παλαιού Δημαρχείου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στην παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, εκπροσώπους των Πανεπιστημίων, των λοιπών Κέντρων Αριστείας καθώς και επίτιμους καλεσμένους από το εξωτερικό. 
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας και πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του CYENS, κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζει το Κέντρο Αριστείας CYENS, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, ενώ τόνισε τη σημαντικότητα της διασφάλισης της βιωσιμότητάς του.
 
Αμέσως μετά, έδωσε τον λόγο στον εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής κοινότητας της Λευκωσίας, κύριο Mehmet Harmanci ο οποίος παρευρέθηκε στο Networking Event, για ένα σύντομο χαιρετισμό. 
 
Eκ μέρους του Επικεφαλής Επιστήμονα για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία και Προέδρου του Δ.Σ. του ΙδEK, κ. Δημήτρη Σκουρίδη, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Χαρίσης Μπιτούλας, Λειτουργός Επικοινωνίας, αναφέροντας τις άριστες σχέσεις που διατηρεί το Κέντρο με το ΙδΕΚ.
 
Κατά τη διάρκεια του event, έγινε σύντομη αναφορά στα κυριότερα εν εξελίξει έργα του Κέντρου. Η Δρ Στυλιανή Πετρούδη, επικεφαλής του Γραφείου Έρευνας του CYENS, παρουσίασε το Eυρωπαϊκό Iνστιτούτο Kαινοτομίας και Tεχνολογίας – EIT, και ανακοίνωσε τη σπουδαιότητα της ανάθεσης στο CYENS, να εκπροσωπεί το Ινστιτούτο στην Κύπρο. Πλέον το Κέντρο Αριστείας CYENS είναι επισήμως, το κέντρο πληροφόρησης EIT Community RIS Hub Cyprus.
 
Ο κύριος Γιώργος Κίρκος, Senior Project Manager του CYENS, μίλησε για τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο – DiGiNN, ο οποίος παρέχει δυνατότητες ψηφιακού μετασχηματισμού σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Η δωρεάν βοήθεια που παρέχει το CYENS, μέσω του DiGINN, στην ψηφιακή αναβάθμιση μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι σημαντική και απαραίτητη και κάλεσε τις εταιρείες να αξιοποιήσουν το σημαντικό αυτό εργαλείο.
 
Τα επόμενα Networking Events που θα πραγματοποιηθούν υπό τη σφραγίδα του CYENS, στο πλαίσιο αυτό,είναι το Culture & Innovation Networking Event στις 19 Απριλίου 2024 και το Environment Networking Event στις 5 Ιουνίου 2024.