Συνάντηση Δημάρχου Λευκωσίας με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Συνάντηση Δημάρχου Λευκωσίας με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών
Πεμ, 14 Μαρ. 2024 10:20
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κα Maria Angela Holguín Cuéllar.
 
Έγινε ενημέρωση για το Nicosia Master Plan και το διαχρονικό ρόλο των δικοινοτικών έργων. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε επίσης η σημασία της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης σε καθημερινές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως ο σταθμός επεξεργασίας λυμάτων στη Μια Μηλιά, οι δυνατότητες εργασίας Τουρκοκυπρίων στο Κέντρο Αριστείας Cyens, το έργο ανάπλασης του Πεδιαίου ποταμού, η προοπτική δημιουργίας νέων σημείων διέλευσης στο κέντρο της ιστορικής πόλης, η διαχείριση ομβρίων υδάτων εντός της νεκρής ζώνης στην εντός των τειχών Λευκωσία και άλλα θέματα που θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν συνθήκες εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Δημοτική Γραμματέας κα Μύρια Πηλακούτα, η Δημοτική Μηχανικός κα Κούλα Ιωάννου και η Προϊστάμενη του γραφείου του Nicosia Master Plan κα Αθηνά Παπαδοπούλου όπως επίσης και συνεργάτες της κας Holguín Cuéllar.