Η Λευκωσία στην 5η θέση για τις δράσεις της κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Η Λευκωσία στην 5η θέση για τις δράσεις της κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023
Τρι, 02 Απρ. 2024 14:30
Ο Δήμος Λευκωσίας με τις δράσεις του κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 16 - 22 Σεπτεμβρίου 2023, κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσα σε 65 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη διεκδίκηση του βραβείου για το 2023.
 
Σημειώνεται ότι φέτος στις δράσεις συμμετείχαν συνολικά 3351 πόλεις/δήμοι από 45 διαφορετικές χώρες.
 
Ιδιαίτερη αναφορά για τις δράσεις του Δήμου Λευκωσίας έγινε και σε σχετική παρουσίαση κατά τη διάρκεια των workshops που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, ως ένα καλό παράδειγμα δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας θεωρεί ως υποχρέωση του την προώθηση εναλλακτικών επιλογών μετακίνησης, συνεισφέροντας και ο ίδιος στις προσπάθειες που γίνονται για να εξασφαλίσουμε  ένα μέλλον βιώσιμο και ένα περιβάλλον πιο καθαρό για τις επόμενες γενιές. Έχοντας θέσει αυτό ως απώτερο στόχο ο Δήμος Λευκωσίας προχώρησε και ετοίμασε το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας Λευκωσίας με το οποίο προωθούνται θέματα βιώσιμης κινητικότητας και αποτελεί βασική παρακαταθήκη σε όλους τους στρατηγικούς του σχεδιασμούς στην πόλη.
 
Τέλος, ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι συμβλήθηκαν μαζί του στην επίτευξη των στόχων της προσπάθειας αυτής, όπως επίσης στο προσωπικό αλλά και όλους τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που συνέβαλαν στην υλοποίηση των δράσεων.