Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας στο Δήμο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας στο Δήμο Λευκωσίας
Τρι, 16 Απρ. 2024 13:50
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Virginijus Sinkevičius συναντήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.
 
Ο Επίτροπος κ. Sinkevičius επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαχείρισης και Ελέγχου Έξυπνης Πόλης, όπου τους παρουσίασαν τη λειτουργία υποδομών και συστημάτων έξυπνης πόλης σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας σε σχέση με το περιβάλλον ενώ αργότερα επισκέφθηκε το Κέντρο Αριστείας Cyens όπου έγινε παρουσίαση για τα προγράμματα προστασίας των δασών από πυρκαγιές και διαχείρισης των αποβλήτων. Τον Ευρωπαίο Επίτροπο συνόδευε η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Μυρτώ Ζαμπάρτα. 
 
Στη συνέχεια, ο Επίτροπος και ο Δήμαρχος Λευκωσίας περπάτησαν κατά μήκος της πράσινης γραμμής, όπου είχε την ευκαιρία να δει τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης κατοχής. Ο κ. Γιωρκάτζης τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για αναζωογόνηση της περιοχής αλλά και για τη συνεργασία των δύο κοινοτήτων τόσο σε πρακτικά θέματα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών όσο και για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης, η οποία είναι απαραίτητη για την ειρηνική συνύπαρξη και την ευημερία των πολιτών μετά την απελευθέρωση και επανένωση της πόλης.