Πέρα από κάθε προσδοκία τα εγκαίνια της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Πέρα από κάθε προσδοκία τα εγκαίνια της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας
Τετ, 24 Απρ. 2024 16:01
Την Τρίτη 23 Απριλίου, 2024, ο Δήμος Λευκωσίας εγκαινίασε το έργο «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας – Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων – Αποκατάσταση και Επέκταση Παλιάς Δημοτικής Αγοράς», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.
 
Το ιστορικό κτήριο, χαρακτηριστικό δείγμα του Μεταμοντερνισμού στην Κύπρο, στο οποίο στεγαζόταν από το 1965 η Δημοτική Αγορά Λευκωσίας, μετά την ανακαίνιση και επέκτασή του, αποτελεί πλέον τη μόνιμη έδρα του Κέντρου Αριστείας CYENS.
 
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, για τη σημασία του έργου που προσφέρει το Κέντρο Αριστείας CYENS, αλλά και για τη σπουδαιότητα των ερευνών που επιτελούνται σε αυτό, μίλησαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η  Α.Ε. Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδη, η Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερικής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Θέμις Χριστοφίδου, και τέλος ο Καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου, Γενικός Διευθυντής του CYENS.
 
Πέρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αρχηγοί και εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, βουλευτές, Υπουργοί, Υφυπουργοί, Δήμαρχοι, πρέσβεις, πλήθος μελών από τον ακαδημαϊκό κόσμο και εκπρόσωποι των υπόλοιπων Κέντρων Αριστείας, τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του έργου αλλά και την επίσημη εγκατάσταση του Κέντρου Αριστείας CYENS στο κτήριο.
 
Με την ολοκλήρωση της τελετής και την αποκάλυψη της πλακέτας με το όνομα του έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας – Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων – Αποκατάσταση και Επέκταση Παλιάς Δημοτικής Αγοράς» , οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ισόγειο του κτηρίου, όπου είχαν οργανωθεί παρουσιάσεις, performances και έκθεση με ιστορικό υλικό από την ίδρυση του κτηρίου.
 
Άτομα όλων των ηλικιών έδωσαν το παρών τους, και έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο για τις έρευνες που διεξάγονται στο Κέντρο, όσο και για τις τεχνολογίες που αξιοποιούνται.
 
Η αναβίωση του κτηρίου, αποτελεί σημαντικό γεγονός τόσο για τους Δημότες της Λευκωσίας, όσο και για την επιχειρηματική κοινότητα.
 
Η ιστορική έκθεση “Αγορά: η Δημιουργία", θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 21 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 9π.μ. μέχρι και τις 4μ.μ.