Τρίτη του Πάσχα στο Καϊμακλί

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Τρίτη του Πάσχα στο Καϊμακλί
Παρ, 26 Απρ. 2024 14:28
Γνωρίστε το Καϊμακλί και τις παραδόσεις μας στις 7 Μαΐου 2024 στην πλατεία της εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας
 
Ο Δήμος Λευκωσίας έχοντας ως στόχο να κρατήσει ζωντανά τα έθιμα και την παράδοση, διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά πασχαλινή εκδήλωση την Τρίτη του Πάσχα, στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00.
 
Πρόγραμμα:
16:00 - 17:00 Παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί (αυγουλοδρομίες, σακουλοδρομίες, ζίζηρος, σχοινί κ.ά.) από το 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου και ακολούθως απονομή μεταλλίων στους νικητές των διαγωνισμών                                                                            
17:00 - 20:00 Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από το Λαογραφικό Όμιλο «Ακρίτες Γερίου» και το Λαογραφικό Όμιλο «Γρηγόρη Ασσιώτη» Ομόνοιας Άσσιας.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πωλούνται σουβλάκια, κρέπες, βάφλες, ποπ-κορν, λουκουμάδες, καφέδες/φραπέ, παραδοσιακά γλυκά, εργόχειρα και άλλα, από τους Συνδέσμους Γονέων Α’ & Β’ Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλιού, το ΕΚΥΣΥ και από το 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου.
 
Επίσης, στο Παραδοσιακό Καφενείο Καϊμακλίου στην πλατεία, θα πωλούνται μεταξύ άλλων, κυπριακοί καφέδες, λεμονάδα και μαχαλεπί.
 
Περαιτέρω, ο κατασκευαστής παραδοσιακών πιθκιαυλιών, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, θα επεξηγεί την τεχνική κατασκευής τους, χαρίζοντας μελωδίες στους παρευρισκόμενους.
 
Τέλος, η κ. Ελένη Ρίμπα, θα μιλήσει για τη λαϊκή χειροτεχνία της κεντητικής και υφαντικής, εκθέτοντας έργα της.
 
Είσοδος ελεύθερη!!