Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων e-Point στο Δήμο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων e-Point στο Δήμο Λευκωσίας
Παρ, 10 Μαϊ. 2024 12:55
Τίθενται σε λειτουργία από την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων e-Point στο Δήμο Λευκωσίας, στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στην τάφρο Νταβίλα και Τρίπολις (Πλατεία Σολωμού).
 
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το Μάρτιο του 2023 λειτουργούν δύο ηλεκτρικοί φορτιστές στις οδούς Στασάνδρου και Πριγκιπίσσης Ζήνας Ντε Τύρας (Ζήνας Κάνθερ). Η φόρτιση στο παρόν στάδιο διατίθεται δωρεάν, με χρονικό όριο από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο Δήμο που έχει προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, δεσμεύεται για ένα πιο ανθρώπινο κέντρο της πρωτεύουσας. Στόχος του είναι η ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτυπώματος της πόλης, περιορίζοντας τους ρύπους από τα αυτοκίνητα και η διευκόλυνση της πρόσβασης σε άλλες μορφές μεταφοράς, φιλικές προς το περιβάλλον. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, με κύριο όφελος πάντα την ποιότητα του αέρα.