Νέα ιστοσελίδα του Έργου Smart Nicosia

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Νέα ιστοσελίδα του Έργου Smart Nicosia
Πεμ, 04 Ιουλ. 2024 12:25
  • Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την έξυπνη Λευκωσία, μόλις ένα κλικ μακριά!
Η νέα ιστοσελίδα του Έργου Έξυπνης Πόλης Smart Nicosia είναι πλέον διαθέσιμη στο https://smartnicosia.eu/.
 
Σε ένα λειτουργικό, εύχρηστο, καλαίσθητο και προσβάσιμο από κάθε χρήστη site, υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες για το Έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και επισκεπτών της Λευκωσίας, καθώς και πρωτοπόρες εφαρμογές.
 
Οι επισκέπτες του site θα ενημερωθούν για τη μετατροπή της σημερινής Λευκωσίας σε Έξυπνη Πόλη, μέσω της δημιουργίας θεμελιωδών υποδομών όπως το Δίκτυο Οπτικών Ινών, το Ασύρματο Δίκτυο Wi-Fi και το Ασύρματο Δίκτυο Διασύνδεσης Συσκευών (Internet of Things).
 
Ακόμη, θα βρουν στοιχεία για τη βιώσιμη κινητικότητα, που υπήρξε πρωταρχικός στόχος του Έργου Smart Nicosia, με πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των εκπομπών ρύπων, καθώς και στην προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία.
 
Επιπλέον, οι χρήστες θα βρουν πληροφορίες για τον Έξυπνο Οδοφωτισμό της Λευκωσίας, την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των κάδων απορριμμάτων, τους σταθμούς περιβαλλοντικής παρακολούθησης, τα διαδραστικά σημεία ενημέρωσης κοινού, και πολλά ακόμη.
 
Τέλος, σημαντικά εργαλεία για τον πολίτη, όπως το Smart Parking App, το Smart Waste, το Air Quality, το AμEA Βle Tag και άλλα, που κάνουν τη ζωή στην πόλη πιο εύκολη, αλλά και πιο φιλική για το περιβάλλον, είναι διαθέσιμα για download.
 
Σημαντικό να αναφερθεί ότι ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη και από άτομα με αναπηρία, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας. Κατά τη δημιουργία της, έχουν ενσωματωθεί όλες τις απαραίτητες τεχνικές και σχεδιαστικές προσαρμογές ώστε να εξασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση όλων των χρηστών στις πληροφορίες και τις υπηρεσίες που παρέχονται. Η δέσμευσή για την εξυπηρέτηση κάθε πολίτη, αποτελεί κεντρικό στόχο και βασική αξία του Έργου Smart Nicosia.
 
Μέσα σε μόλις έξι χρόνια, η Λευκωσία έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη των στόχων Έξυπνης Πόλης, με συνεχείς προσπάθειες για την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Έργου. Το Smart Nicosia αποτελεί παράδειγμα των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας για την ενίσχυση της αστικής διαβίωσης και τη δημιουργία πιο βιώσιμων, αποδοτικών πόλεων.
 
Το Έργο Smart Nicosia υλοποιείται στο πλαίσιο  του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής “Θάλεια 2021-2027” με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.
 
https://www.nicosia.org.cy/CMSPages/GetFile.aspx?guid=a0a82eb2-0606-4b9e-9340-14910d62e14b