Εργασίες στην οδό Δράμας και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους Άγιους Ομολογητές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2025 / Εργασίες στην οδό Δράμας και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους Άγιους Ομολογητές
Δευ, 28 Απρ. 2025 14:40
 
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι:

1. Τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025 ξεκινούν οι εργασίες της τελευταίας φάσης του Έργου «Κατάλληλη κατασκευή διαφόρων οδών στη Λευκωσία - Συμβόλαιο 28 - Άγιοι Ομολογητές», οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 3 μήνες, και κατά την οποία θα κλείσουν τμήματα της οδού Δράμας.

Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν εργασίες ανακατασκευής των υποδομών (αποχέτευση ομβρίων, αποχέτευση λυμάτων, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας), εργασίες ανάπλασης της οδού (κατασκευή νέων πεζοδρομίων και ανακατασκευή οδοστρώματος) και εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ρυθμίσεων των παρόδιων χώρων στάθμευσης.
 
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την κυκλοφοριακή διαχείριση, η πρόσβαση προς την οδό Σαρωνικού θα είναι δυνατή:

  • Από την οδό Καρπενησίου, μέσω των οδών Τυπάλδου, Στρατήγη, Κρέοντος.
  • Από τη λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου Γ’, μέσω των οδών Παπανικολή, Στρατήγη, Κρέοντος.
Ο Δήμος κατανοεί τη δυσκολία και ταλαιπωρία που θα προκληθεί και προσβλέπει στη συνεργασία του κοινού για την γρηγορότερη και ομαλότερη εκτέλεση των εργασιών και καλεί τους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας, ειδικότερα όσον αφορά τα όρια ταχύτητας και τις εκτροπές πορείας.

2. Με την επικείμενη ολοκλήρωση των εργασιών επί της οδού Πετράκη Γιάλλουρου και την παράδοσή της στο κοινό, το τμήμα της οδού Πετράκη Γιάλλουρου, μεταξύ των οδών Μοδέστου Παντελή και Δράμας, θα έχει επιτρεπόμενη αμφίδρομη κατεύθυνση.
 
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου, με χρηματοδότηση από το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ (NextGenerationEU).  
A close-up of a logo

Description automatically generated  A blue text on a white background

Description automatically generated