Πλανοδιοπώληση κατά την καρναβαλίστικη παρέλαση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2026 / Πλανοδιοπώληση κατά την καρναβαλίστικη παρέλαση
Δευ, 09 Φεβ. 2026 10:27
Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πλανοδιοπώλες ότι, κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026, στη Λεωφόρο πλανοδιοπώληση  Κερύνειας, η πλανοδιοπώληση θα επιτρέπεται μόνο σε προκαθορισμένους χώρους και εκτός του δρόμου και του πεζοδρομίου.

Το κόστος για την Άδεια Πλανοδιοπώλησης ανέρχεται στα €40 ανά υποστατικό (τραπεζάκι, αυτοκίνητο κ.λπ.). Η άδεια θα εκδίδεται επί τόπου, κατόπιν επίσκεψης Λειτουργού του Δήμου στον κάθε πλανοδιοπώλη ξεχωριστά, πριν και κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Πλανοδιοπώλες που δεν θα συμμορφωθούν με τις πιο πάνω οδηγίες θα καταγγέλλονται και θα τους επιβάλλεται εξώδικο πρόστιμο €85.

Σημαντική Ενημέρωση - Απαγορευμένα Προϊόντα

Κατόπιν οδηγιών του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, απαγορεύεται η πώληση συσκευών αερολυμάτων (sprays) που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αφρών, νιφάδων, σερπαντίνων κ.λπ., τα οποία ταξινομούνται ως πολύ εύφλεκτα και φέρουν το σύμβολο της φλόγας.

Σύμφωνα με το Παράρτημα XVII (Περιορισμός - Σημείο 40) του Ευρωπαϊκού Κανονισμού REACH, τα εύφλεκτα αερολύματα για ψυχαγωγικούς ή διακοσμητικούς σκοπούς δεν επιτρέπεται να διατίθενται προς πώληση στο ευρύ κοινό. Η διάθεσή τους επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες χρήστες, με σαφή και ανεξίτηλη ένδειξη στη συσκευασία: «ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ».

Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να τηρήσουν τις οδηγίες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της παρέλασης.