Τετ, 27 Νοε. 2024
19:30
Λεβέντειος Πινακοθήκη
Το 'Unsettled', είναι μια παράσταση-διάλεξη της ακαδημαϊκού και σκηνοθέτριας Αργυρώς Νικολάου, που πραγματεύεται τα μεταβαλλόμενα τοπία της κατοχής στην Κύπρο και τις προσπάθειές της να ξανασυνθέσει το παρελθόν της μητέρας της στο Βαρώσι.
Μετά το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974, το Βαρώσι παρέμεινε κλειστό και περιφραγμένο από τον τουρκικό κατοχικό στρατό για 46 χρόνια. Έκτοτε, ούτε κατοικήθηκε ούτε κατεδαφίστηκε. Μετατράπηκε σε μια “πόλη-φάντασμα”.
Το 2006, ένας συγγενής μπήκε στην πόλη απαρατήρητος, τρύπωσε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας και βρήκε ένα παιδικό ημερολόγιο που ανήκε στη μητέρα της Νικολάου. Αυτή ήταν και η πιο άμεση επαφή που είχε η Νικολάου με τη ζωή της μητέρας της πριν να εκτοπιστεί, μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, όταν ο τουρκικός στρατός άνοιξε το Βαρώσι και οι δύο γυναίκες μπόρεσαν να επισκεφθούν την πόλη μαζί για πρώτη φορά.
Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητες μέχρι τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2024.
Για δηλώσεις:
| +357 22 668838, (Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-13:00 & 14:00-16:30)
| rsvp@leventisgallery.org
Οι πόρτες θα κλείσουν στις 19:40.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας.
*Η διάλεξη θα δοθεί στην αγγλική.
Είσοδος ελεύθερη | Περιορισμένος αριθμός θέσεων.