Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας | Ιστορικά μνημεία της Ελλάδας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2025 / Ιούνιος / Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας | Ιστορικά μνημεία της Ελλάδας
Σαβ, 14 Ιουν. 2025
12:00
Λεβέντειος Πινακοθήκη
«Ιστορικά μνημεία της Ελλάδας»
Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας
 
Με τη βοηθό επιμελήτρια Στυλιάνα Ιωαννίδου.
 
Πώς τα αρχαία ερείπια αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες από τον 18ο μέχρι και τον 20ό αιώνα;
 
Η Λεβέντειος Πινακοθήκη, με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας, προσκαλεί το κοινό σε μια ξενάγηση όπου θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει έργα Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων καλλιτεχνών, οι οποίοι αποτύπωσαν μέσα από τη δική τους τέχνη σημαντικά ιστορικά μνημεία της Ελλάδας.
 
Ο επισκέπτης θα ξεκινήσει νοερά το ταξίδι του από το «Άποψη του Ναού του Ολυμπίου Διός»» μέσα από το έργο του Στέφανου Λάντσα, με τελικό προορισμό την «Αθήνα: H Ακρόπολη», μέσα από την παιχνιδιάρικη ματιά του Jean Dufy, εξερευνώντας πολλούς καλλιτέχνες και μνημεία ενδιάμεσα!
 
Ημερομηνία & Ώρα:
Σάββατο/ 14.06 2025 στις 12:00 - 13:00
 
Συμμετοχή: Δωρεάν | Aριθμός συμμετοχών ανά ομάδα: μέχρι 20 άτομα
 
Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις:
| 22668838, (Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-13:00 & 14:00-16:30)
| rsvp@leventisgallery.org
 
*Περιορισμένος αριθμός θέσεων | Κρατήσεις απαραίτητες | Οι ξεναγήσεις θα δοθούν στην Ελληνική γλώσσα.