Εγκαίνια του νέου Κέντρου Απασχόλησης & Θεραπειών Παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2026 / Μάιος / Εγκαίνια του νέου Κέντρου Απασχόλησης & Θεραπειών Παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
Τρι, 05 Μαϊ. 2026
18:00
Οικία Σιακίδη
Εγκαίνια της «Οικίας Σιακίδη», ενός χώρου που αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα προσφοράς, αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας με τη στήριξη του Προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» και τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, προχώρησε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός έργου που απαντά σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Η ιστορία του «Σιακιδείου» ξεκίνησε όταν η κα Λέλλα Σιακίδη προσέφερε το ακίνητο στον τότε Δήμο Αγίου Δομετίου, με έναν ξεκάθαρο και ουσιαστικό όρο: να αξιοποιηθεί αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς και να φέρει το όνομα του συζύγου της, Θεμιστοκλή Σιακίδη.

Το κτήριο αποκαταστάθηκε και αναβαθμίστηκε, δημιουργώντας έναν σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο και ταυτόχρονα φιλόξενο χώρο.
 
Στις 5 Μάϊου, η ώρα 18:00, ανοίγει και επίσημα τις πόρτες του ως Κέντρο Απασχόλησης και Θεραπειών για άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).
 
Θα ήταν τιμή μας να είστε αυτή τη σημαντική μέρα μαζί μας.
 
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Χαράλαμπος  Προύντζος.
 
Π.Α. στο 22797152, μέχρι τις 4.5.2026