Καλωσόρισμα

ΔΗΜΑΡΧΟΣ / Καλωσόρισμα
Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας.
Την σελίδα της πρωτεύουσας της Κύπρου.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας, την ιστορία της, για το Δήμο μας, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τα έργα που πραγματοποιούνται αλλά και εύκολους τρόπους επικοινωνίας με το Δήμο.

Η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα του νησιού μας για πάνω από χίλια χρόνια. Αποτελεί το διοικητικό, εμπορικό, χρηματοπιστωτικό, θρησκευτικό, πανεπιστημιακό και πολιτιστικό κέντρο του νησιού μας. Εδώ έχουν την έδρα τους μεγάλοι οικονομικοί οργανισμοί αλλά και πληθώρα μικρότερων σε μέγεθος επιχειρήσεις.

Κοιτίδα πολιτισμού, η Λευκωσία, πέραν του πλούσιου και πολύτιμου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της, έχει να επιδείξει μια συνεχιζόμενη πορεία σε θέματα πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό κέντρο γνώσης, έρευνας και τεχνολογίας της χώρας μας.

Με πλούσια ιστορία, πέραν των 6000 χρόνων και εμφανή τα σημάδια, διαχρονικοί μάρτυρες της πολυτάραχης ιστορίας της Κύπρου, η Λευκωσία, η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, διεκδικεί τη θέση που της αξίζει στην κορυφή του πολιτισμού της Ευρώπης. Διεκδικεί ακόμη να καταστεί η γέφυρα μεταξύ των χωρών της περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στοχεύουμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια για να ανταποκριθεί η πατρίδα μας σε αυτή τη δύσκολη αποστολή και να μεγιστοποιήσουμε το όφελος που μπορεί να έχει η πόλη μας από αυτή τη συγκυρία.

Για τη Λευκωσία που όλοι αγαπούμε, σχεδιάζουμε με την ελπίδα και την προσδοκία για την επανένωση της πόλης μας, για την πρόοδο και την ευημερία όλων των κατοίκων της.

Ναι, μπορεί η Λευκωσία να διαδραματίσει το στρατηγικό της προορισμό ως Πρωτεύουσα και να γίνει κορυφαίο Ευρωπαϊκό περιφερειακό αστικό κέντρο πολιτισμού, εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σας προσκαλώ λοιπόν να επισκεφθείτε τις σελίδες που ακολουθούν και εύχομαι οι πληροφορίες που θα βρείτε να σας φανούν χρήσιμες.

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Δήμαρχος Λευκωσίας