Νέοι χώροι στάθμευσης στην εντός των τειχών Λευκωσία

Ο ΔΗΜΟΣ / Έργα / Συγχρηματοδοτούμενα Έργα / Συγχρηματοδοτούμενα Έργα Πολιτικής Συνοχής 2014-2020 / Νέοι χώροι στάθμευσης στην εντός των τειχών Λευκωσία
Οι δύο Δημοτικοί Χώροι Στάθμευσης στην οδό Τρικούπη συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020.
Η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια για την αναζωογόνηση και αναβίωση της εντός των τειχών πόλης και αποσκοπεί στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και στη διευκόλυνση των επισκεπτών και των κατοίκων της.

Πέραν των αναβαθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε υφιστάμενους χώρους στάθμευσης, ασφαλτοστρώσεις με οριζόντια σήμανση θέσεων, ελεγχόμενη είσοδος / έξοδος, πρόσληψη αριθμού παρκαδόρων, λειτουργούν οι πιο κάτω νέοι χώροι στάθμευσης θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων, των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της παλιάς πόλης:
  • Χώρος Στάθμευσης στη συμβολή των οδών Τρικούπη - Λιασίδου: Οι θέσεις στάθμευσης ανέρχονται στις 54 από τις οποίες οι 5 για ΑμεΑ.
  •  Χώρος Στάθμευσης στην οδό Τρικούπη, κοντά στην πράσινη γραμμή (δυτικά) με 15 θέσεις στάθμευσης από τις οποίες 2 για ΑμεΑ.
  •  Χώρος Στάθμευσης στην οδό Τρικούπη, κοντά στην πράσινη γραμμή (ανατολικά) με 9 θέσεις στάθμευσης.
  •  Επέκταση του Χώρου Στάθμευσης στην οδό Τεμπών με 36 θέσεις στάθμευσης από τις οποίες οι 3 για ΑμεΑ.
 
Όπως είναι άλλωστε γνωστό, βρίσκεται σε λειτουργία το Δίκτυο Μικρών Λεωφορείων, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης διακίνησης των εργαζομένων οποιασδήποτε επιχείρησης, με στόχο την απελευθέρωση χώρων στάθμευσης εντός των τειχών για τους επισκέπτες και τους πελάτες των επιχειρήσεων.
Στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν εντός του χώρου στάθμευσης στη συμβολή των οδών Τρικούπη – Λιασίδου ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε πως «τα έργα αυτά, για το Δήμο Λευκωσίας, είναι μείζονος σημασίας:  Γιατί, λειτουργούν συνεργιστικά με όλα τα άλλα έργα που έγιναν, είναι σε εξέλιξη και προγραμματίζονται στην εντός των τειχών πόλη με απώτερο σκοπό την αναζωογόνηση και αναβίωση της περιοχής. Γιατί, έρχονται να καλύψουν το κενό της έλλειψης χώρων στάθμευσης στο κέντρο,  το οποίο δημιουργεί πρόβλημα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Γιατί, η εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών μας και των επισκεπτών της Λευκωσίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Στη βάση αυτών των αναγκών, άλλωστε, διαμορφώνουμε την πολιτική μας και προχωρούμε σε έργα».
 
Ο κ. Γιωρκάτζης διεμήνυσε ότι «δεν σταματούμε την προσπάθεια για τη αναζωογόνηση της εντός των τειχών πόλη. Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για να δημιουργήσουμε τις ελάχιστες υποδομές και προϋποθέσεις που θα προσελκύουν τον ιδιοκτήτη και τον ιδιώτη επενδυτή, πείθοντας τον ότι η περιοχή έχει δυνατότητες και προοπτική».
 
Στο δικό του χαιρετισμό ο αναπληρωτής Έπαρχος Λευκωσίας κ. Χ’’Πάκκος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο χώρο στάθμευσης στη συμβολή των οδών Τρικούπη – Λιασίδου σημειώνοντας ότι το έργο αυτό «αποτελεί μέρος ενός συνόλου παρεμβάσεων του Δήμου , οι οποίες έχουν στόχο να ανατρέψουν την εικόνα αποψίλωσης και εγκατάλειψης της εντός των τειχών πόλης». Ήδη, ανέφερε, «όλοι βλέπουμε ότι η περιοχή του κέντρου άρχισε δυναμικά να επιστρέφει, να αναζωογονείται, να ανακάμπτει».
 
Τα εγκαίνια των τεσσάρων χώρων στάθμευσης στην εντός των τειχών Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 από τον αναπληρωτή Έπαρχο Λευκωσίας Ανδρέα Χ’’Πάκκο. Η λειτουργία των νέων χώρων δημιουργεί 114 πρόσθετες θέσεις στάθμευσης στην καρδιά της πρωτεύουσας.Άλλα Έργα

Ανάπλαση Περιοχής Παλιού Δημαρχείου

Η Ανάπλαση της περιοχής του Παλιού Δημαρχείου στοχεύει στην αναζωογόνηση...

Περισσότερα
Νέο κτίριο της Βουλής

Το 1994 προκηρύχθηκε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανέγερση νέου...

Περισσότερα
Αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου

Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας μετά την ολοκληρωμένη συνολική ανακαίνιση...

Περισσότερα
Βελτιωτικά έργα, σωστή κατασκευή δρόμων και...

Η σωστή κατασκευή δρόμων, πεζοδρομίων σε συνδυασμό με την κατασκευή...

Περισσότερα