ΔΑΕΛ - Μελέτη και Επίβλεψη της Ανάπτυξης του Αστικού Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου

Ο ΔΗΜΟΣ / Έργα / Συγχρηματοδοτούμενα Έργα / Συγχρηματοδοτούμενα Έργα Πολιτικής Συνοχής 2021-2027 / ΔΑΕΛ - Μελέτη και Επίβλεψη της Ανάπτυξης του Αστικού Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου
Το έργο της ανάπλασης του Πεδιαίου θα αποτελέσει τον «πράσινο» άξονα πάνω στον οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη των εμπλεκόμενων Δήμων Λευκωσίας, Στροβόλου και Λακατάμειας και θα αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.
 
Η μελέτη του έργου ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου 2024. Η υλοποίηση της κατασκευής θα γίνει σε 16 περιοχές δράσης, που βρίσκονται σε όλο το μήκος του Πεδιαίου και θα εκτελεστούν σε Φάσεις. Η κατασκευή της Φάσης Α αναμένεται να διαρκέσει 43 μήνες και η Φάση Β, εκτιμάται να υλοποιηθεί στα πλαίσια της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2028-2034. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης για τη μελέτη και επίβλεψη που υπογράφηκε ανέρχεται στα €1.356.000 συν ΦΠΑ.
 
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ, από την Κυπριακή Δημοκρατία και από τους Δήμους Λευκωσίας, Στροβόλου, Λακατάμειας.

Άλλα Έργα

Αγορά Αγίου Αντωνίου

Με το έργο της ανάπλασης η Δημοτική Αγορά του Αγίου Αντωνίου...

Περισσότερα
Δημοτική Αγορά του παλιού Δημαρχείου

Η Δημοτική Αγορά του παλιού Δημαρχείου ανακαινίζεται για να φιλοξενήσει...

Περισσότερα
Ανάπλαση Παλαιού ΓΣΠ

Πρωτεύων στόχος του έργου είναι η αλλαγή του τοπίου του παλιού ΓΣΠ: ένας...

Περισσότερα
Κέντρο Φροντίδας και Απασχόλησης Παιδιών...

Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση και επέκταση ολοκληρωμένων και...

Περισσότερα