«Move Quarter» - MOVE Week

Παρ, 25 Σεπ. 2015 11:40
Ο Δήμος Λευκωσίας διεξήγαγε για πρώτη φορά την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 το MOVE QUARTER ή αλλιώς Τέταρτο Κίνησης,  μία νέα πρωτοβουλία, σύμφωνα με την οποία κάθε υπάλληλος θα έχει τη δυνατότητα να διακόψει την εργασία του για 15 λεπτά και να πραγματοποιήσει κάποιας μορφής άσκηση όπως περπάτημα, τεντώματα, ασκήσεις χαλάρωσης κλπ.

Στόχος της εν λόγω δράσης είναι η αντιμετώπιση τόσο της σωματικής καταπόνησης που προκαλεί η καθιστική εργασία και η πολύωρη χρήση του υπολογιστή καθώς και του εργασιακού άγχους, με τη βοήθεια απλών ασκήσεων, που μπορούν να εκτελεστούν στο εργασιακό περιβάλλον και χωρίς να είναι αναγκαία η αθλητική ενδυμασία.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση των έμπειρων γυμναστών του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους», οι οποίοι υπέδειξαν στους συμμετέχοντες ποικιλία ασκήσεων και τεχνικών. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κίνησης Move Week.

Το MOVE Week αποτελεί ευρωπαϊκή εκστρατεία του International Sport and Culture Association και της European Cyclists Federation και υποστηρίζει και εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Εθνικός Συντονιστικός Φορέας είναι ο ΚΟΑ, ενώ χορηγοί της εβδομάδας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Coca Cola Europe. Χορηγοί επικοινωνίας στην Κύπρο είναι ο ΑΝΤ1, το MEGA, το ΡΙΚ και το SIGMA.