Ανοίχθηκαν οι προσφορές για το έργο της ΟΑΕΤ - Εμπορικό Τρίγωνο φάση Α

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Ανοίχθηκαν οι προσφορές για το έργο της ΟΑΕΤ - Εμπορικό Τρίγωνο φάση Α
Τετ, 14 Σεπ. 2016 16:00
Ανοίχθηκαν οι προσφορές για το έργο της Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου-Στασικράτους-Ευαγόρου για την Ενίσχυση της Βιώσιμης Κινητικότητας - κατασκευαστική Φάση Α»
 
Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, υποβλήθηκαν και ανοίχθηκαν οι προσφορές για το έργο της Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου-Στασικράτους-Ευαγόρου για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας-κατασκευαστική Φάση Α». Η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει τις οδούς Στασικράτους, Μνασιάδου (τμήμα), Θεοφάνους Θεοδότου και Ζήνας Κάνθερ.
 
Προσφορές υπέβαλαν οι ακόλουθες πέντε εταιρείες (κατά αλφαβητική σειρά):
  • CYBARCO – A. PANAYIDES 91/2015 JV
  • CYFIELD DEVELOPMENT PUBLIC LIMITED
  • IAKOVOU BROTHERS (CONSTRUCTIONS) LTD
  • LOIS BUILDERS LTD
  • ZEMCO CONSTRUCTION LTD
Το έργο αποσκοπεί στη συνολική αναδιαμόρφωση του χώρου με την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία ταυτότητας και χαρακτήρα σύγχρονου αστικού εμπορικού κέντρου, που αρμόζει στην περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας.
 
Η ανάπλαση περιλαμβάνει τη  συνολική αναδιαμόρφωση του υπαίθριου χώρου μεταξύ των προσόψεων των κτηρίων, που αποτελείται από τον δημόσιο δρόμο και τα δημόσια και τα ιδιωτικά πεζοδρόμια, με σκοπό την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την κατασκευή νέου οδοστρώματος και πεζοδρομίων, την ορθολογική οργάνωση πεζοδρομίων σε ζώνες με διευκόλυνση πεζών και ΑμεΑ για βέλτιστη προσβασιμότητα.
 
Περιλαμβάνει επίσης την εφαρμογή μέτρων κυκλοφοριακής ύφεσης, την υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, την εφαρμογή αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού, τη δημιουργία μικρών πλατειών με σκίαση και με δυνατότητες υπαίθριων δραστηριοτήτων και την εγκατάσταση ψηλής ποιότητας οδικού εξοπλισμού και ψηλής απόδοσης οδικού φωτισμού.
 
Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. 2014 - 2020, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας με στόχο τη δημιουργία ψηλής ποιότητας αστικού περιβάλλοντος, με διευκολύνσεις για πρόσβαση και για εμπορικές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.