Σχέδιο χορηγιών για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας περιοχών Πράσινης Γραμμής

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Σχέδιο χορηγιών για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας περιοχών Πράσινης Γραμμής
Παρ, 04 Σεπ. 2020 11:45
€700,000 σε επιχειρήσεις

Κάθε επιχείρηση που πληροί τα κριτήρια μπορεί να διεκδικήσει χορηγία μέχρι €40,000 ευρώ

Κίνητρα, υπό μορφή κυβερνητικής χορηγίας, της τάξης των 700,000 χιλ. ευρώ παραχωρούνται σε επιχειρηματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ή να μεταφέρουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε περιοχές της Εντός των Τειχών Λευκωσίας.

Το Σχέδιο Χορηγίας για ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας εντάσσεται στο τετραετές Πρόγραμμα Αναζωογόνησης  / Αναβίωσης Περιοχών Πράσινης Γραμμής Λευκωσίας (2017 – 2020) του Υπουργείου Εσωτερικών και έχει, μεταξύ άλλων, τους εξής στόχους:

• Προσέλκυση σε επιλεγμένες περιοχές - δέκτες του Προγράμματος Αναζωογόνησης Πράσινης Γραμμής νέων επιχειρήσεων των οποίων η δραστηριότητα είναι εκ των προτέρων καθορισμένη.
• Ενθάρρυνση υφισταμένων επιχειρήσεων να μετακινηθούν στις περιοχές εφαρμογής του Σχεδίου με στόχο την κοινωνικοοικονομική αναβάθμιση των περιοχών που γειτνιάζουν με την Πράσινη Γραμμή.
• Παρότρυνση επιχειρήσεων που λειτουργούν ήδη στις περιοχές που εντάσσονται στο Πρόγραμμα να επεκτείνουν τις κτηριακές τους εγκαταστάσεις ώστε να είναι εξελίξιμες και ανταγωνιστικές.

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, φυσικά πρόσωπα (κύπριοι πολίτες και πολίτες της ΕΕ) και νομικά πρόσωπα - Εταιρείες, Σωματεία, Ιδρύματα των οποίων η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου των μετοχών ή των εταίρων άλλης επιχείρησης ή ευρύτερα τον έλεγχο ασκούν κύπριοι πολίτες ή πολίτες της ΕΕ.

Στις περιοχές εφαρμογής του Σχεδίου, για το Δήμο Λευκωσίας, περιλαμβάνονται οι πιο κάτω οδοί:
Νικοκλέους, Φανερωμένης, Mουσών, Ευριπίδου, Ανδρέα Λουκά, Μαρίας Συγκλητικής, Λεύκωνος, Ασκληπιού, Τρύφωνος, Υψηλάντη, Χριστοφίδη, Αισχύλου, Αριστοφάνους, Τρικούπη, Διονυσίου, Αλκιβιάδους, Ληδήνις, Πλατεία Δημαρχίας, Διογένους, Αττάλειας, Σούτσου, Τυλληρίας, Πειραιώς, Ισαάκιου Κομνηνού, Επτανήσου, Παλιάς Ηλεκτρικής, Τεμπών, Μάνης, Τρίτωνος, Τεθλασμένης, Πενταδακτύλου, Ερμού, Έκτορος, Αμμοχώστου.

Να σημειωθεί ότι η χορηγία αφορά το 75% του αποδεκτού προσυπολογιζόμενου κόστους της δαπάνης που αφορά σε οικοδομικές εργασίες σε υφιστάμενα ή νέα κτήρια με σκοπό τη δημιουργία επιχείρησης με ανώτατο όριο οικονομικής βοήθειας το ποσό των 40.000 χιλ. ευρώ ανά επιχείρηση.

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30η Νοεμβρίου 2020.

Για το Σχέδιο, τις αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες πατήστε το λινκ  https://www.nicosia.org.cy/el-GR/news/sxedio-xorigias-gia-enisxish-epix-drastiriotititas/. Δήμος Λευκωσίας / Ενημέρωση / Σχέδιο χορηγίας για ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στον Δήμο Λευκωσίας, Επτανήσου 11, 1016 Λευκωσία, Τ.Θ. 21015, 1500 Λευκωσία.