Υπενθύμιση για το σχέδιο χορηγιών για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας περιοχών Πράσινης Γραμμής

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Υπενθύμιση για το σχέδιο χορηγιών για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας περιοχών Πράσινης Γραμμής
Τετ, 04 Νοε. 2020 13:35
€700,000 σε επιχειρήσεις

Κάθε επιχείρηση που πληροί τα κριτήρια μπορεί να διεκδικήσει χορηγία μέχρι €40,000 ευρώ


Ο Δήμος Λευκωσίας υπενθυμίζει ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για το Σχέδιο Χορηγίας για ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι η 30η Νοεμβρίου 2020. Το Σχέδιο εντάσσεται στο τετραετές Πρόγραμμα Αναζωογόνησης  / Αναβίωσης Περιοχών Πράσινης Γραμμής Λευκωσίας (2017 – 2020) του Υπουργείου Εσωτερικών και έχει, μεταξύ άλλων, τους εξής στόχους:

  • Προσέλκυση σε επιλεγμένες περιοχές - δέκτες του Προγράμματος Αναζωογόνησης Πράσινης Γραμμής νέων επιχειρήσεων των οποίων η δραστηριότητα είναι εκ των προτέρων καθορισμένη.
  • Ενθάρρυνση υφισταμένων επιχειρήσεων να μετακινηθούν στις περιοχές εφαρμογής του Σχεδίου με στόχο την κοινωνικοοικονομική αναβάθμιση των περιοχών που γειτνιάζουν με την Πράσινη Γραμμή.
  • Παρότρυνση επιχειρήσεων που λειτουργούν ήδη στις περιοχές που εντάσσονται στο Πρόγραμμα να επεκτείνουν τις κτηριακές τους εγκαταστάσεις ώστε να είναι εξελίξιμες και ανταγωνιστικές.
Το εν λόγω Σχέδιο παρέχει κίνητρα, υπό μορφή κυβερνητικής χορηγίας, της τάξης των 700,000 χιλ. ευρώ παραχωρούνται σε επιχειρηματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ή να μεταφέρουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε περιοχές της Εντός των Τειχών Λευκωσίας.

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, φυσικά πρόσωπα (κύπριοι πολίτες και πολίτες της ΕΕ) και νομικά πρόσωπα - Εταιρείες, Σωματεία, Ιδρύματα των οποίων η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου των μετοχών ή των εταίρων άλλης επιχείρησης ή ευρύτερα τον έλεγχο ασκούν κύπριοι πολίτες ή πολίτες της ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι η χορηγία αφορά το 75% του αποδεκτού προσυπολογιζόμενου κόστους της δαπάνης που αφορά σε οικοδομικές εργασίες σε υφιστάμενα ή νέα κτήρια με σκοπό τη δημιουργία επιχείρησης με ανώτατο όριο οικονομικής βοήθειας το ποσό των 40.000 χιλ. ευρώ ανά επιχείρηση.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο Σχέδιο και τις οδούς εφαρμογής του σχεδίου έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας / Ενημέρωση / Σχέδιο χορηγίας για ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας https://www.nicosia.org.cy/el-GR/news/sxedio-xorigias-gia-enisxish-epix-drastiriotititas/

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στον Δήμο Λευκωσίας, Επτανήσου 11, 1016 Λευκωσία, Τ.Θ. 21015, 1500 Λευκωσία.