Η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο Δήμαρχος
Καλωσόρισμα
Ομιλίες & Άρθρα
Προηγούμενοι Δήμαρχοι
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αντιδήμαρχοι
Μέλη Συμβουλίου
Δημοτικές Επιτροπές
Δημοσιοποίηση Αποφάσεων
Ο ΔΗΜΟΣ
Όραμα & Αποστολή
Υπηρεσίες
Έργα
Απολογισμός Έργου
Πολιτικοί Γάμοι
Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Ιστορία Δήμου Λευκωσίας
Διδυμοποιήσεις με Δήμους
Συνεργασίες με Δήμους
Πλάκα της Τιμής & Σημαία της Τιμής
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις
Δημοτικό Θέατρο - Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Ανοικτό Σχολείο Αγλαντζιάς
Πολυδύναμο Αγίου Δομετίου
Λευκωσία 2030
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024
Σχέδια Χορηγιών και Κινήτρων
Δημόσιες Προσφορές
Κενές Θέσεις Εργασίας
Πολεοδομικά Θέματα
Περιβαλλοντικές Μελέτες
Απόψεις περιοίκων για αιτήσεις ανάπτυξης (ιδιωτικές)
Εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο
Κατάλληλη Κατασκευή Οδών ( Άρθρο 17)
Μέτρα αυτοπροστασίας από το σεισμό
Υποτροφίες σε Δημότες
Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Εκστρατείες & Προγράμματα
Σύμφωνο των Δημάρχων - Σχέδια Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας
Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Ιστορία
Αξιοθέατα
Μουσεία
Θέατρα
Πινακοθήκες & Κέντρα Τεχνών
Βιβλιοθήκες
Εμπορικοί Δρόμοι
Διαμονή
Χάρτης της πόλης
Πολιτιστικά Κέντρα
Πλατείες
Πάρκα & Κήποι
Δημοτικές Αγορές
Χώροι Λατρείας
Ξεναγήσεις
Κυβερνητικά Κτίρια
Ποδηλατόδρομοι
Ιστορικά Σχολεία
Εκπαίδευση
Αθλητικοί Χώροι
Καλλιτέχνες της Πόλης
Πισίνες & Κολυμβητήρια
Συγκοινωνίες
Χώροι Στάθμευσης
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Επικοινωνήστε μαζί μας
Γραφείο Εξυπηρέτησης & Πληροφόρησης του Δημότη
Πρόγραμμα περισυλλογής σκυβάλων / ανακύκλωσης / χάρτινων σακουλιών
Ηλεκτρονικές Αιτήσεις
Έντυπα & Αιτήσεις
Online Πληρωμές
Πράσινα Σημεία Επαρχίας Λευκωσίας
Υποβολή Αιτήματος / Εισήγησης
Επαλήθευση Πιστοποιητικών Γάμου
Συχνές Ερωτήσεις
Κοινοτάρχες Ενοριών
Υπηρεσίες Άμεσης Ανάγκης
Εξωτερικές Συνδέσεις
Ελληνικά
English
Russian
Webmail
e-λευκωσία
DMS
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η Vienna Boys Choir
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
/
Ανακοινώσεις
/
Ανακοινώσεις 2023
/
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η Vienna Boys Choir
Πεμ, 30 Μαρ. 2023
16:55
Διοργανώνεται συναυλία στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας και εργαστήριο με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της, διεθνούς φήμης μουσικοπαιδαγωγό Gerald Wirth
Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Κύπρο η παγκόσμιας εμβέλειας Vienna Boys Choir (Χορωδία Αγοριών της Βιέννης), υπό τη διεύθυνση του μαέστρο Manolo Cagnin. Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στις 18.30, (Εισιτήρια πωλούνται στο www.soldoutticketbox.com).
Η συναυλία στην Κύπρο συμπίπτει με τους εορτασμούς των 525 χρόνων από την ίδρυσή της χορωδίας αγοριών και μαζί της θα συμμετέχουν, η Κύπρια σοπράνο Χρύσω Μακαρίου και η «Παγκύπρια Χορωδία Κοριτσιών Μουσικών Σχολείων Vox Venus», υπό τη διεύθυνση της Ελένης Κυπριανού.
Στη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα των διεθνώς αναγνωρισμένων συνθετών του κλασικού ρεπερτορίου όπως, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Robert Schumann, Heinrich Werner και Josef Strauss, αλλά και νεότερων συνθέτων, όπως των Ennio Morricone, Heinz Kratochwil και Bob Merrill.
Η Χορωδία Αγοριών της Βιέννης
Η Χορωδία Αγοριών της Βιέννης είναι μία από τις πιο διάσημες και παλαιότερες χορωδίες στον κόσμο. Το 1498, ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός Α’ μετέφερε την αυλή του στη Βιέννη για να ιδρύσει εκεί το Αυτοκρατορικό Παρεκκλήσι και τη Χορωδία Αγοριών της Βιέννης. Με την πάροδο των αιώνων, η αυλή προσέλκυσε μουσικούς όπως ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ ή ο Άντον Μπρούκνερ. Μάλιστα, οι Γιόζεφ Χάυντν, Μίχαελ Χάυντν και Φραντς Σούμπερτ ήταν οι ίδιοι παιδιά της χορωδίας.
Σήμερα, η χορωδία είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος βασίζεται σε χορηγίες και δωρεές και διατηρεί ένα δημοτικό σχολείο, ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο. Τριακόσια αγόρια και κορίτσια ηλικίας από έξι έως 19 ετών φοιτούν στα σχολεία της Χορωδίας στο πάρκο Augarten της Βιέννης, τα οποία λαμβάνουν ατομικά μαθήματα φωνητικής. Μάλιστα, περίπου το ένα τρίτο των σπουδαστών γίνονται επαγγελματίες μουσικοί. Η χορωδία αποτελείται από 100 αγόρια ηλικίας από 9-14 ετών.
Κάθε χρόνο διοργανώνονται 300 συναυλίες, τις οποίες παρακολουθούν μισό εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο. Συχνά εμφανίζεται με μεγάλες ορχήστρες, υπό τη διεύθυνση των Joana Mallwitz, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Christian Thielemann και Simone Young, ενώ κορυφαία στιγμή αποτελούν οι εμφανίσεις της στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η τραγουδιστική παράδοση της Χορωδίας Αγοριών της Βιέννης περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Αυστρίας. Ο καθηγητής Gerald Wirth, πρώην χορωδός και ο ίδιος, είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής ολόκληρης της Πανεπιστημιούπολης.
Η σοπράνο Χρύσω Μακαρίου
Η Χρύσω Μακαρίου συμμετείχε σε διεθνείς παραγωγές δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο όπως, στο Musikverein της Βιέννης, στην Κρατική Όπερα Stara Zagora της Βουλγαρίας και στο Gasteig Philarmonie στο Μόναχο, καθώς και σε περιοδείες σε Ευρώπη, Σερβία, Τσεχία, Σλοβακία, Γερμανία, Φινλανδία και Νότια Κορέα. Συνεργάζεται συχνά με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφώνου της Σλοβακίας και την Κρατική Όπερα της Μπάνσκα Μπίστριτσα στη Σλοβακία. Επίσης, έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Χονγκ Κονγκ, τη Wiener Barockorchester, την Κλασική Ορχήστρα της Βιέννης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Wiener Salon και πολλές άλλες.
Εργαστήριο με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Vienna Boys Choir Gerald Wirth
Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της συναυλίας, διοργανώνει επίσης, εργαστήριο με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Χορωδίας Αγοριών Βιέννης Gerald Wirth. Ο διεθνούς φήμης μουσικοπαιδαγωγός θα μοιραστεί την εμπειρία του για την ανάπτυξη του παιδικού και νεανικού χορωδιακού ήχου, καθώς και τη σχετική μουσικοπαιδαγωγική μέθοδο που έχει αναπτύξει ο ίδιος με έμφαση στη μουσική δημιουργικότητα.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Μουσικούς Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και καθηγητές φωνητικής από τα Μουσικά Σχολεία Κύπρου και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου μεταξύ 9.00-11.00 π.μ., στο αμφιθέατρο στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας.
Από τον Δήμο Λευκωσίας
Άλλες Ανακοινώσεις
09 Μαϊ
Ημέρα της Ευρώπης – Τελετή Έπαρσης της Σημαίας...
09 Μαϊ
Εργασίες διασταύρωσης καλωδίων Α.Η.Κ. στην οδό...
09 Μαϊ
Γιορτή της γειτονιάς
08 Μαϊ
Παράνομη επικόλληση αυτοκόλλητων με QR Codes σε...