«ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ» / “SMART MY PARKING APP”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023 / «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ» / “SMART MY PARKING APP”
Πεμ, 21 Σεπ. 2023
10:00
Η επίσημη έναρξη του smart parking στην πόλη είναι γεγονός!

Οι πολίτες που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης, κατεβάζοντας την εφαρμογή “SMART PARKING” γίνονται μέρος της λύσης για την κλιματική αλλαγή, καθώς θα περιορίζουν την κατανάλωση καυσίμων κατά τη διαδικασία εύρεσης χώρου στάθμευσης. Στη δράση, η ομάδα του Smart City θα παραδώσει σε πολίτες ΑμεΑ ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που θα τοποθετηθούν στα οχήματά τους για να τους αναγνωρίζει το σύστημα. Παράλληλα, θα ανοίξει το σύστημα αυτόματης πληρωμής στην οδό Προμηθέως, ώστε να διαφανούν από τον τρόπο χρήσης του τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο πολίτης.
 
Δημοσιογραφική διάσκεψη για τις δράσεις για τους ΑμεΑ μέσα από το έργο της έξυπνης πόλης.

Tο Smart Parking Μοbile APP - ζωντανή μετάδοση που υπάρχουν θέσεις στάθμευσης και της διαθεσιμότητας των χώρων στάθμευσης επί της οδού αλλά και που βρίσκονται οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης και η συνολική κάλυψη με αισθητήρες, όλων των θέσεων ΑμεΑ στην εντός των τειχών πόλη και σε δρόμους της πόλης.

Υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Αblebook 
Με την εφαρμογή AbleBook, με στόχο την βελτίωση ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) και κατ’ επέκταση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Η καινοτόμα εφαρμογή «Ablebook» είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για Άτομα με Αναπηρίες στην Κύπρο, την οποία εμπνεύστηκε ο ιδρυτής της, μέσα από τα προσωπικά βιώματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, ως άτομο με εκ γενετής αναπηρία.

Θα δοθούν σε μορφή «κουτί δώρο» με ευχαριστήρια επιστολή σας, οι πρώτες 5 BLE tag συσκευές σε χρήστες ΑμεΑ και η έναρξη αυτής δράσης του έργου ως η ψηφιακή λύση που δίνεται για μελλοντική  κατάργηση των καρτών παράλληλα θα δείχνουμε live μέσω οθόνης της πλατφόρμα ενημέρωσης που λαμβάνει ο τροχονόμος ώστε να γνωρίζει ότι στο σημείο έχει παρκάρει ΑμεΑ και θα συνδεθεί και θα το συνδέσουμε και  με το ‘’save energy ‘’ καθώς μειώνεται ο χρόνος περιπολίας κλπ.

Live επίδειξη στο σημείο θέσης οn street AμεΑ με το ble tag αλλά και της χρήσης του Αpp.