Παρουσίαση έκδοσης: Λουίς Σαλβατόρ, Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Ιανουάριος / Παρουσίαση έκδοσης: Λουίς Σαλβατόρ, Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου
Πεμ, 26 Ιαν. 2023
19:00
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας
H περίφημη έκδοση Louis Salvator, Levkosia, die Hauptstadt von Cypern παρουσιάζεται για πρώτη φορά μεταφρασμένη στα ελληνικά από τη Φώφη Μυριανθούση-Νεοφύτου  με τίτλο Λουίς Σαλβατόρ, Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου.

Το βιβλίο βασίζεται στην αγγλική επανέκδοση του εκδοτικού οίκου του Λονδίνου Trigraph, το 1983, από σωζόμενο αντίτυπο της Βρετανικής Βιβλιοθήκης.

Στις σελίδες της έκδοσης η Λευκωσία παρουσιάζεται πέντε χρόνια πριν από την αγγλική κατοχή, με τη ρομαντική ματιά του νεαρού αρχιδούκα Louis Salvator της Αυστρίας κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο το 1873.

Τις εμπεριστατωμένες περιγραφές του για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον της πόλης, την αρχιτεκτονική της, τις συνήθειες, τα έθιμα και την ενασχόληση των κατοίκων της ζωντανεύουν επιπρόσθετα με λεπτομέρεια και ευαισθησία τα σχέδια του Salvator για αυτήν την σπουδαία, τότε, πόλη του παλιού Λεβάντε.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, Διευθύντρια του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας. 

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα έκδοση για την ιστορία της πόλης, έναν νοσταλγικό περίπατο στην καρδιά της Λευκωσίας.

Το βιβλίο θα διατίθεται προς πώληση και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο Κατάστημα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

Διατίθεται με μαλακό εξώφυλλο στην τιμή των €15,00 και με σκληρό εξώφυλλο στην τιμή των €20,00.
 
Κρατήσεις απαραίτητες / Reservations required: +357 22661475 (εσωτ. / ext.: 100)

Email: info@leventismuseum.org.cy