Έκθεση ζωγραφικής "Πρόσκληση στην Ακτή του Παραδείσου"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Φεβρουάριος / Έκθεση ζωγραφικής "Πρόσκληση στην Ακτή του Παραδείσου"
Τετ, 08 Φεβ. 2023 - Σαβ, 25 Φεβ. 2023
19:30- 13:00
Γκαλερί Αποκάλυψη
Παρακολουθούμε εδώ και καιρό την ζωγραφική δουλειά της Ηρώς. Παρατηρήσαμε ότι έχει περάσει από πολλά πειραματικά στάδια στην ζωγραφική της σταδιοδρομία.

Πέτυχε ένα μεγάλο κατόρθωμα. Η Ηρώ κατέκτησε την δική της εικαστική γραφή, την προσωπική της καλλιτεχνική γλώσσα.
Με τα μάτια και με την ψυχή ενός αθώου παιδιού διαμορφώνει συνθέσεις-εικόνες της ζωής που αναπαριστούν μόνο την αισιόδοξη και την θετική πλευρά της ανθρώπινης διάστασης. Μόνο αυτό το κομμάτι την απασχολεί στην ζωγραφική της διεργασία, γι’ αυτό και την κάνει τόσο ελκυστική. Είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει μαζί φυσικά με την προσωπική της γραφή και την προσωπική απόδοση των εικόνων της.

Σκηνές καθημερινής δράσης, ξεκάθαρα χρώματα, υπέροχη κίνηση, χορός, αγκαλιές, τραγούδια, ποδηλασίες, συζητήσεις, φιλίες, συναναστροφές, μητρική στοργή, μουσικά όργανα, έρωτας. Έρωτας πάντοτε σε πρώτο πλάνο!
 
Εμπριμέ λουλουδάτα ενδύματα, χρωματιστά φόντα, φωτεινές ρόδες ποδηλάτων και πολλές βόλτες. Αυτός είναι ο κόσμος της Ηρώς, μήπως δεν είναι αυτό που όλοι μας θέλουμε να ζούμε; Τον δικό μας παράδεισο;
 
Με το ξεχωριστό στυλ και με τις δικές της μορφές και με αυτή την ταυτότητα που χαρακτηρίζει την δουλειά της, η Ηρώ μπορεί να επεξεργάζεται όλες τις εικόνες της φαντασίας της με την επιτηδευμένη αθωότητα και με τον παιγνιδιάρικο της τρόπο.
 
Η δουλειά της Ηρώς συνδυάζει προτερήματα όπως ο αυθορμητισμός, ο δυναμισμός, ο ενθουσιασμός για την ζωγραφική, την αίσθηση του χρώματος των σχημάτων και των κινήσεων (χειρονομιών).

Διαχειρίζεται την ζωγραφική της σαν ένα παιχνίδι που διακατέχεται από πρωτόγνωρη χαρά και μ’ αυτόν τον τρόπο φτιάχνει τον δικό της μυθικό κόσμο. Το νόημα που κατάλαβε πολύ καλά η Ηρώ και δημιουργεί αυτόν τον παράδεισο των μορφών.
 
Η Ηρώ παρουσιάζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένη δουλειά στην Λευκωσία. Η έκθεση της περιλαμβάνει πάνω από τριάντα έργα ακρυλικά σε καμβά σε διάφορα μεγέθη.

Η παρούσα έκθεση αποτελεί την 14η ατομική της έκθεση.
 
Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου η Γκαλερύ μας έχει την χαρά να παρουσιάσει την υπέροχη δουλεία της Ηρώς Αρμεύτη.