Κάρτες δραστηριοτήτων: Ψάχνω - Βρίσκω - Παρατηρώ - Δεν το βλέπω, μα είναι εδώ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2023 / Φεβρουάριος / Κάρτες δραστηριοτήτων: Ψάχνω - Βρίσκω - Παρατηρώ - Δεν το βλέπω, μα είναι εδώ!
Δευ, 06 Φεβ. 2023 - Σαβ, 25 Φεβ. 2023
Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης
Μια επίσκεψη σε έκθεση σύγχρονης τέχνης μπορεί συχνά να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την τέχνη, τις διαφορετικές οπτικές που παρουσιάζονται από τους καλλιτέχνες αλλά και για τον τρόπο που προσεγγίζουμε κάποια έργα, τα οποία στην αρχή μας φαίνονται απρόσιτα. Έτσι, βοηθούμε τα παιδιά να έχουν μία ουσιαστική εμπειρία αλληλεπίδρασης με τα έργα, αλλά και με το χώρο της Πινακοθήκης γενικότερα.
 
Οι κάρτες δραστηριοτήτων για γονείς και παιδιά αποτελούν ένα εύχρηστο εργαλείο περιήγησης στο χώρο της έκθεσης «In the Sea of the Setting Sun: Σύγχρονες φωτογραφικές πρακτικές και το Αρχείο». Πάνω στις κάρτες απεικονίζονται μερικά από τα έργα της έκθεσης, τα οποία καλούνται τα παιδιά να εντοπίσουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους και μέσα από απλές ερωτήσεις να τα παρατηρήσουν πιο προσεκτικά, να διερωτηθούν και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το σκεπτικό των καλλιτεχνών. Τέλος, έχουν την επιλογή να αξιοποιήσουν τα έργα, κάνοντας επιτόπου σύντομες εικαστικές δραστηριότητες. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται ο διάλογος μεταξύ παιδιών και γονέων, ενώ η επίσκεψή τους στην Πινακοθήκη μετατρέπεται σε μια ουσιαστική βιωματική εμπειρία.
 
Οι κάρτες είναι δανειστικές και οι επισκέπτες μπορούν να τις ζητούν από την υποδοχή.