Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εικαστικής αγωγής "Άνθρωποι γύρω μου"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / 2023 / Μάρτιος / Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εικαστικής αγωγής "Άνθρωποι γύρω μου"
Δευ, 06 Μαρ. 2023 - Παρ, 31 Μαρ. 2023
09:00- 12:30
Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας
Οι «Μικροί Καλλιτέχνες» αποτελούν ένα εκπαιδευτικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, που σκοπό έχει να προωθήσει τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών με τα εικαστικά, με στόχο να δώσει μια εποικοδομητική εναλλακτική στις συνήθειες των σύγχρονων παιδιών, τη δυνατότητα για καλλιτεχνική έκφραση και παραγωγή πρωτότυπων έργων τέχνης.
 
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022 το Σωματείο είχε προκηρύξει έναν διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας, με θέμα «Άνθρωποι γύρω μου», εγκεκριμένο από το ΥΠΑΝ σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Κύπρου.
 
Με έμπνευση πολλά από τα έργα που προέκυψαν από τον διαγωνισμό, έχει εκπονηθεί ένα εκπαιδευτικό, διαδραστικό πρόγραμμα εικαστικής αγωγής, εγκεκριμένο και πάλι από το ΥΠΑΝ, με κόστος συμμετοχής το συμβολικό ποσό €1 ανά μαθητή/μαθήτρια και μέγιστο αριθμό τα 25 άτομα σε κάθε ομάδα. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν ένα από τρία διαφορετικά προγράμματα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών: Προδημοτική και Α΄- Τάξη, Γ΄-Δ΄ τάξη, Ε΄-Στ΄ τάξη. Οι επισκέπτες του Κέντρου, θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να διδαχτούν από τα εκθέματα. Σύνθημά μας «Η τέχνη από τα παιδιά, για τα παιδιά!», σημείο όπου έγκειται και η πρωτοτυπία αυτού του Κέντρου.
Καθοδηγούμενοι από τις δημιουργίες των μικρών μας καλλιτεχνών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ανάμεσα σε άλλα, αγγίζει τα θέματα της ανθρώπινης συνύπαρξής, τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, τη σχέση τους με το περιβάλλον, την αποδοχή της διαφορετικότητας. Τα παιδιά κάθε ηλικιακής ομάδας θα γνωρίσουν έναν καταξιωμένο ζωγράφο, συνδέοντας τη δουλειά του με τα έργα των συμμαθητών τους και θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά. Τα πιο μεγάλα παιδιά θα γνωρίσουν και την τέχνη της φωτογραφίας.
 
Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε μαζί μας! Ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://forms.gle/WHNStUte1srVfLTs8 ή σκανάρετε το QR code πιο κάτω, για να υποβάλετε τη δήλωση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικώς για επιβεβαίωση του ραντεβού σας.