Κυρ, 19 Μαρ. 2023
18:00
Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Η ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΘΟΚ παρουσιάζει την κλασική κωμωδία «ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου από 7 Ιανουαρίου 2023 σε συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ.  
 
Με την είσοδο του νέου χρόνου σηκώνει αυλαία η Νέα Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 (20:30), για να παρουσιάσει την ανατρεπτική κωμωδία του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ Οι Παίχτες, σε σκηνοθεσία της ανερχόμενης σκηνοθέτριας Μαρίας Βαρνακκίδου, με μια δυνατή ομάδα συνεργατών και συντελεστών.
 
Τακτικές Παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στη Λευκωσία κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00), ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί περιοδεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο. Η παραγωγή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.
 
Λίγα λόγια για το έργο
Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο. Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.
 
Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ ξεκίνησε να γράφεται μεταξύ 1832 και 1837, ολοκληρώθηκε το 1842 και παρουσιάστηκε επί σκηνής, αν και λογοκριμένη, το 1843. Με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση, ο συγγραφέας ξεσκεπάζει τις σκοτεινές γωνιές και τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής, που παραμένουν αναλλοίωτα παρά το πέρασμα του χρόνου. Όλα είναι ένα φρενήρες παιχνίδι μεταμφιέσεων και προσωπείων, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια, στην ατιμία και την εντιμότητα, στην ειλικρίνεια και την υποκρισία είναι θολά και δυσδιάκριτα.
 
Ταυτότητα Παράστασης
Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κουτλής
Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Κινησιολογία: Λία Χαράκη
Μουσική: Πάνος Μπάρτζης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Λουκία Πιερίδου
Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντώνης Κατσαρής, Κλείτος Κωμοδίκης, Μάριος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μίνως, Γιώργος Χριστοφορίδης
 
Παραστάσεις
●Λευκωσία
Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Από 7 Ιανουαρίου 2023
Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00
 
Υπερτιτλισμένες παραστάσεις
●Λευκωσία
22 Ιανουαρίου 2023 (αγγλικά και τουρκικά)
27 Ιανουαρίου 2023 (ελληνικά)
 
Πληροφορίες / Εισιτήρια
Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)
 
Τιμές Εισιτηρίων
€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)