Ρεσιτάλ Τραγουδιού

Πεμ, 28 Μαρ. 2024
20:30
Πέντε χρόνια μετά την αξιοσημείωτη ερμηνεία της στο The Shoe Factory, η εντυπωσιακή Agata Zubel επιστρέφει για άλλο ένα συγκλονιστικό ρεσιτάλ, μέσα στο πλαίσιο της Σειράς Συναυλιών & Ρεσιτάλ του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος. Η Zubel, που διαπρέπει τόσο ως συνθέτρια όσο και ως τραγουδίστρια, είναι διεθνώς φημισμένη για την απαράμιλλη φωνητική της έκταση και την ατρόμητη τεχνική της που αψηφά τα στερεότυπα. Η Zubel εμφανίζεται ανά το παγκόσμιο, έχοντας ερμηνεύσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση αμέτρητα νέα έργα, και έχοντας συμπράξει με ορισμένα από τα κορυφαία σύνολα και ορχήστρες στον κόσμο - Klangforum Wien, Ensemble InterContemporain, London Sinfonietta, Ictus, Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Βιέννης, Κρατική Όπερα του Ανόβερου, Φιλαρμονική της Βαρσοβίας, Φιλαρμονική του Λος Άντζελες, Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Στουτγάρδης, μεταξύ πολλών άλλων. Έχει εμφανισθεί σε σημαντικές αίθουσες και μεγάλα φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων, Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, Κοντσέρτχαους και Μουζίκφεραϊν Βιέννης, Φιλαρμονικής του Έλβα στο Αμβούργο και Φιλαρμονικής του Βερολίνου, BBC Proms, Φθινοπωρινού Φεστιβάλ του Παρισιού, Φεστιβάλ Μπετόβεν στη Βόννη, ενώ έχει αποσπάσει αμέτρητα βραβεία, όπως το πολυπόθητο Βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας Ραδιοφωνίας της Στουτγάρδης (2022), το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύνθεσης (2018), και το Αυστριακό Γκραν Πρι της 60ης Διεθνούς Πλατφόρμας Συνθετών της Ουνέσκο (2013). Για το ρεσιτάλ της στο The Shoe Factory στη Λευκωσία, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 / 8:30μμ, η Agata Zubel θα συμπράξει με την υπέροχη νεαρή Κορεάτισσα πιανίστρια Chae-Um Kim, νικήτρια στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Ορλεάνης στη Γαλλία, για να ερμηνεύσουν ένα εξαίσιο πρόγραμμα με έργα των Κόρνγκολντ, Ντεμπισί, Ρ. Στράους, ντε Φάλια και Κάια Σαάριαχο. Το ρεσιτάλ στηρίζει η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Κύπρο.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 
Έριχ Βόλφγκανγκ Κόρνγκολντ (1897-1957)
Drei Lieder, Έργο 22 (1929)
 
Κλοντ Ντεμπισί (1862-1918)
Reflets dans l'eau για σόλο πιάνο, από το Images I (1905)
 
Ρίχαρντ Στράους (1864-1949)
4 Lieder, Έργο 27 (1894)
 
Διάλειμμα
 
Κάια Σαάριαχο (1952-2023)
Leino Songs (2007)
 
Κλοντ Ντεμπισί (1862-1918)
Poissons d'or για σόλο πιάνο, από το Images ΙΙ (1907)
 
Μανουέλ ντε Φάλια (1876-1946)
Siete canciones populares españolas (1915)

AGATA ZUBEL σοπράνο
 
Η συνθέτρια και τραγουδίστρια Agata Zubel είναι διεθνώς φημισμένη για την απαράμιλλη φωνητική της έκταση και την ατρόμητη τεχνική της που αψηφά τα στερεότυπα. Η Zubel εμφανίζεται ανά το παγκόσμιο, έχοντας ερμηνεύσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση αμέτρητα νέα έργα, και έχοντας συμπράξει με ορισμένα από τα κορυφαία σύνολα και ορχήστρες στον κόσμο – Klangforum Wien, Ensemble InterContemporain, musikFabrik, London Sinfonietta, Ictus, Seattle Chamber Players, Ορχήστρα Δωματίου του Μονάχου, Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Βιέννης, Κρατική Όπερα του Ανόβερου, Συμφωνική της Βαρσοβίας, Φιλαρμονική της Βαρσοβίας, Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Πολωνίας στο Κατοβίτσε, Φιλαρμονική του Λος Άντζελες, Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Στουτγάρδης και της Κολωνίας, μεταξύ πολλών άλλων.
 
Ως ερμηνεύτρια και συνθέτρια, η Agata Zubel έχει εμφανισθεί σε ορισμένες από τις σημαντικότερες αίθουσες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων, Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, Γουόλτ Ντίσνεϊ Χολ του Λος Άντζελες, Κοντσέρτχαους Βιέννης και Βερολίνου, Μουζίκγκεμπαου του Άμστερνταμ, Μουζίκφεραϊν Βιέννης, Φιλαρμονικής του Έλβα στο Αμβούργο, Φιλαρμονικής του Βερολίνου, Φιλαρμονικής της Μόσχας, Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ στο Λονδίνο, Συμφωνικής του Σιάτλ, Συμφωνικής του Σικάγο, Όπερας της Ρεμς, Φιλαρμονικής της Βαρσοβίας και του Μεγάλου Θεάτρου της Εθνικής Όπερας της Βαρσοβίας. Έχει επίσης συμμετάσχει σε φημισμένα φεστιβάλ, όπως BBC Proms, Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής της Βιέννης, Ημέρες Μουσικής του Ντοναουέσινγκεν, Φθινοπωρινό Φεστιβάλ του Παρισιού, Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Βαρσοβίας, Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Ντάρμσταντ, Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Χάντερσφιλντ, Φεστιβάλ Μπετόβεν στη Βόννη, Φεστιβάλ Βαλονίας στη Μονς, Εαρινό Φεστιβάλ Μπετόβεν, Φεστιβάλ Ultraschall Βερολίνου, και Cantans Μπρατισλάβας.
 
Στην εκτενή δισκογραφία της συγκαταλέγονται άλμπουμ που περιλαμβάνουν αποκλειστικά δικές της συνθέσεις, καθώς οι φωνητικές της ερμηνείες σε τραγούδια των Κόπλαντ, Μπεργκ και Σιμάνκσι (Poems), κύκλους τραγουδιών των Βίτολντ Λουτοσλάφσκι και Αντρέ Τσαϊκόφσκι (Dream Lake), και προσφάτως το άλμπουμ Apparition με τραγούδια των Ραβέλ, Μπάρμπερ, Σιμανόφσκι, Κραμπ, και Ομπραδόρ, που απέσπασε το Βραβείο Fryderyk.
 
Πολυβραβευμένη τόσο ως συνθέτρια όσο και ως ερμηνεύτρια, η Agata Zubel έχει τιμηθεί με το Βραβείο Σύνθεσης της Συμφωνικής Ορχήστρας Ραδιοφωνίας της Στουτγάρδης (2022), το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύνθεσης (2018), το Αυστριακό Erste Bank Kompositionspreis (2018), το Αυστριακό Γκραν Πρι της 60ης Διεθνούς Πλατφόρμας Συνθετών της Ουνέσκο (2013), μεταξύ άλλων. Έχει κερδίσει υποτροφίες από το Υπουργείο Πολιτισμού της Πολωνίας, το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το Μουσικό Ίδρυμα Ερνστ φον Σίμενς, και το Kultur Kontakt της Αυστρίας. Είναι μέλος της Ένωσης Πολωνέζων Συνθετών, και επί του παρόντος λέκτορας στην Ακαδημία Μουσικής του Βρότσλαβ.
 
CHAE-UM KIM πιάνο 
 
Η πιανίστρια και εκπαιδεύτρια όπερας Chae-Um Kim κατάγεται από τη Νότιο Κορέα και τώρα είναι κάτοικος Παρισιού. Το 2020, κέρδισε το Τρίτο Βραβείο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Ορλεάνης (Γαλλία) όπου ερμήνευσε το Κοντσέρτο Δωματίου της Agata Zubel, συνοδευόμενη από το Ensemble InterContemporain.
 
Η Chae-Um Kim σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Μουσικής της Καρλσρούης, υπό τον σπουδαίο συνθέτη Βόλφγκανγκ Ριμ. Συνέχισε τις σπουδές της για τρία χρόνια στη Διεθνή Ακαδημία Πιάνου Incontri col Maestro της Ίμολα στην Ιταλία, υπό τον Enrico Pace και τον Boris Petrushansky, και εν συνεχεία, στο Ωδείο του Παρισιού, υπό την Claire-Marie Le Guay και τον Michel Dalberto.
 
Είτε βρίσκεται στο Φεστιβάλ Μεσιάν στο ντε λα Μεζ, είτε στο Φεστιβάλ Τραγιετόριε της Πάρμας, στο Σεν Πωλ ντε Βενς, στο Φεστιβάλ Μουσικοί του Κιμπερόν, ως ως σολίστ ή σε μουσική δωματίου, υπό τη διεύθυνση του Μπρούνο Μαντοβάνι ή του Ματίας Πίντσερ, η Chae-Um Kim αναγνωρίζεται για τη σαφήνεια, τη φινέτσα και την εμβρίθεια των ερμηνειών της σε μια μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου που εκτείνεται από την κλασική εποχή έως τον 21ο αιώνα.
 
Επί του παρόντος, η Chae-Um Kim ολοκληρώνει το διδακτορικό της στο Ωδείο του Παρισιού και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Διεξάγει εργαστήρια στη μουσική δωματίου και στη συνοδεία του πιάνου, και εμφανίζεται τακτικά για συναυλίες σε όλη την Ευρώπη.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & BOX OFFICE:
www.pharosartsfoundation.org & Τηλ. 22-663871 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00πμ-2:00μμ)        
Εισιτήρια: €20 / €15 Μαθητές, Συνταξιούχοι & Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος